Dagens Nyheter

30 mars 2017

Nyhetsflödet den 30 mars

Ett sant evangelium befriar till Kristus
- Olof Edsinger i Efter Kritus - "Under vinjetten ”Så kom sången till” har vi de senaste veckorna fått följa historien bakom några av kristen-Sveriges mest älskade sånger. Själv läste jag med särskilt intresse reportaget om Ingemar Olssons sång ”Du vet väl om att du är värdefull” – en sång som hörde till de mest sjungna i min egen tonårsgrupp i kyrkan.
   Det är lätt att förstå varför denna sång har blivit populär. Den har ett positivt och livsbejakande budskap, som sätter varje människas unika värde i centrum. Men det finns också något i texten som skaver, nämligen det som står i andra versen: ”Det finns alltför många som vill tala om att du bör vara si och så. Gud Fader själv han accepterar dig ändå och det kan du lita på.”
   I en mening är kanske inte detta så mycket att bråka om. Det är ju sant att Guds kärlek är villkorslös! Frågan är väl mer vad vi lägger i ordet ”acceptera”. Menar vi att Gud älskar oss oavsett vad vi har gjort? Eller menar vi att vi faktiskt också är frälsta oavsett hur vi ser på våra snedsteg i livet?"
Läs mer HÄR.

Människohandeln ökar i Sverige
- Göran Jacobson i Inblick - "Minst 50 barn och ungdomar under 18 år misstänks ha fallit offer för människohandel i Sverige förra året. En ökning från 32 året innan, enligt en rapport från Nationella metodstödsteamet mot prostitution och människohandel. De flesta tros ha blivit utnyttjade för sexhandel och tiggeri. Mörkertalet tros enligt bedömare dock vara betydligt större.
   För några veckor sedan slog polisen till mot ett större pedofilnätverk i Sverige. Genom intensiva spaningsinsatser och telefonavlyssning kunde man kartlägga nätverket, som bestod av sju svenska män i åldrarna 50 till 70 år.
    Männen var vänner med varandra sedan mer än 20 år tillbaka. Samtliga greps i sina hem i samband med en tidig morgonräd som polisen utförde."
Läs mer HÄR.

JO kritisk till att soldat beordrades medverka i Prideparad
- Dagens Nyheter - "Försvarsmakten deltog i förra årets Prideparad i Stockholm. Personerna på bilden har ingen koppling till texten. Foto: TT
   Förra året beordrades en soldat vid Livgardet att delta som förare av ett fordon under Prideparaden i Stockholm. Soldaten vägrade och framhöll att försvaret inte ska medverka i ”sådana här jippon”.
   Han anmäldes då till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för arbetsvägran. Men nämnden slog fast att deltagande i paraden är frivilligt."
Läs mer HÄR.

Moss korps inviterer alle sangglade til gospelseminar lørdag 20. mai.
- Perleportalen - "Vi får besøk av den kjente gospelartisten Samuel Ljungblad og barneartistene Emmy & Ella fra Sverige. Samuel Ljungblad er kjent fra både svensk og norsk TV, hvor han blant annet har vært med i Beat for Beat. Mest kjent er han nok for sin vakre fremførelse av «Joyful, joyful» i det svenske prinsebrylluppet i fjor. "
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar