Dagens Nyheter

13 mars 2017

Nyhetsflödet måndag den 13 mars

RFSU:s blinda fläck i abortfrågan.
- Stefan Gustavsson i Världen idag -  "Jag surfar in på RFSU:s hemsida och läser artikeln ”Abort – argument och myter”. Den börjar med att presentera fem argument för rätten till abort. Första argumentet lyder: ”Alla kvinnor har rätt att bestämma över sin egen kropp och hälsa.”
    Det är ingen slump att detta står först. Slagordet om rätten till sin egen kropp står alltid i främsta ledet när frågan om abort kommer på tal. Anledningen är inte svår att begripa: det är verkligen en fundamental rättighet att få bestämma över sin egen kropp. Självklart har alla kvinnor rätt till sin kropp, precis som alla män har rätt till sin kropp – och alla barn har rätt till sin kropp."
Läs mer HÄR.

Jesus hoppet i rådlöshetens tid
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Tidsläget påminner i hög grad om Jesus-orden att människor står ”rådlösa inför havets och vågornas dån”.  Några politiska nyord definierar hur människor upplever tillståndet i världen just nu: ”utanförskap”, ”drar isär”, ”vi och dom” , ”polarisering”.  I så gott som varje debatt om det som händer i närsamhället eller världen i stort återkommer dessa uttryck för att beteckna de utmaningar vi står inför.
   Någonting håller på att gå sönder i själva samhällsgemenskapen och välfärdsbygget. Överallt möter vi dessa nyord. De upprepas som magiska mantra i tron att man förstått vad som rör sig i folksjälen."
Läs mer HÄR.

Sverige i vågskålen
- Börje Claésson i Inblick - "Den här ledarartikeln är ett upprop till bön för Sverige. Vårt kära fosterland befinner sig på många sätt i ett allvarligt läge. Nästan dagligen berättar nyhetsrapporteringen om ett ökat våld och en ökad oro men också om ökade motsättningar i vårt svenska samhälle. Även inom politikens område blir det lätt kortsiktiga politiska poänger som blir viktigare för våra beslutsfattare än att se till landets väl och människors bästa."
Läs mer HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar