Dagens Nyheter

14 mars 2017

Nyhetsflödet tisdag den 14 mars

S ratar Jesus i kyrkopolitiken
- Dagen - "Inte i någon enda rad i det sju A4-sidor långa programmet­ nämns den kristna kyrkans högsta ledstjärnor. Det skriver Bengt Olof Dike.
   Återigen har Socialdemokraterna i sitt nya kyrkopolitiska program för 2018–2021 – och som stakar ut vägen för partiet i årets kyrkoval – uteslutit Gud och Jesus.
   Inte i någon enda rad i det sju A4-sidor långa programmet nämns den kristna kyrkans högsta ledstjärnor.
   Och inte heller finns ett enda ord om att stärka missionen – att gå ut och göra alla folk till lärjungar (Missionsbefallningen)."
Läs mer HÄR.

När Israels kritiker tystnar
- Världen idag - "...Men det finns tillfällen då kritikerna är tysta. Det är när Israels fiender förbereder sin nästa attack – så som sker just nu. Hotbilden mot Israel förändras dag för dag. Det som är konstant är att den judiska staten alltid har ett antal fiender som har som uttalat mål att utplåna den. Här följer en kort översikt över några av dem:
    Hamas i Gaza har fått en ny och mer extrem ledare, Yahya Sinwar. Han fortsätter sina förberedelser för nya angrepp på Israel samtidigt som han testar Israels respons på nya raketattacker från Gaza. Hamas är tydligt med att Israel måste utplånas. Längre söderut, i Sinai, har IS återupprepade gånger beskjutit Eilat med raketer, senast den 7:e februari. För IS finns det inget utrymme för några andra än dem själva, speciellt inte för judar.
   Uppe vid Israels norra gräns hotar Hizbollahs ledare, Hassan Nasrallah, allt oftare med att slå till mot Israel och speciellt mot dess atomkraftverk och kemiska fabriker. Nasrallah är tydlig med att hans mål är att tillintetgöra Israel och ser framför sig hundratusentals döda israeler om hans raketer skulle träffa sina mål."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar