Dagens Nyheter

7 mars 2017

Nyhetsflödet tisdag den 7 mars

Sluta tiga om förföljda kristna
- Ledare i Dagens Nyheter - "Många svenska politiker har fortfarande beröringsskräck för frågan om förtryckta kristna. Det är dags att de följer ärkebiskopens exempel och höjer rösten.
   Efter ärkebiskop Antje Jackeléns artikel på söndagens DN Debatt hade en cyniker kanske skrivit ”Sent ska syndaren vakna”. Svenska kyrkan har nämligen fått mycket kritik för sitt dämpade tonläge om situationen för världens förföljda kristna.
   Just dessa anses vara den mest utsatta religiösa gruppen globalt. Hundratusentals kristna förföljs, dödas, fängslas, tystas eller tvingas att konvertera. Enligt hjälporganisationen Open Doors är det kommunistiska Nordkorea det värsta landet för kristna. Irak, som ärkebiskopen nyligen besökt, kommer på plats sju."
Läs mer HÄR.

Ny rapport granskar Muslimska brödraskapet
- Världen idag - "Islamister håller på att bygga upp en parallell samhällsstruktur i Sverige. Det menar författarna bakom en nyligen publicerad rapport om Muslimska brödraskapet. Organisationen verkar i mångkulturens namn och får indirekt mångmiljonbelopp från svenska skattebetalare, menar rapportförfattarna. Men de möter stark kritik.
   Islamiska staten använder brutala metoder för att upprätta en islamistisk stat, Muslimska brödraskapet strategi är i stället att bygga en islamisk stat bit för bit, genom indoktrinering. Det menar författarna bakom en rapport som gjorts på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)."
Läs mer HÄR.

Varför flyttar man tll Israel?
- Himlen TV7 -Varför flyttar så många judar från hela världen till Israel, även om landet ständigt får negativ uppmärksamhet?
Dokumentären Plan A tar sig an fenomenet med hjälp av fem olika återvändares berättelser.
Se videon HÄR. Svensk text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar