Dagens Nyheter

4 mars 2017

Nyhetsflödet lördag den 4 mars

När demografi blir demagogi
Ruben Agnarsson i Inblick - "I slutet av 2015 bodde drygt 1,6 miljoner personer som är födda utomlands i Sverige. Dessa invandrare har täckt upp det demografiska hål som 1975 års abortlag medfört, som lett till att ungefär lika många ofödda barn inte har välkomnats i vårt land de senaste dryga 40 åren.
   Självklart finns det andra orsaker till att vi föder så få barn i Sverige. Att en betoning på samkönade relationer, tillfälliga förbindelser och en utbredd ”satsa på dig själv”-filosofi leder till färre födslar förvånar nog ingen."
Läs mer HÄR.

Klassisk baptistkyrka skänks bort och får nytt liv
- Sändaren - "Kungsholms baptistförsamling, som funnits i över 100 år, ska nu lägga ner. Kyrkolokalen skänktes i fjol till församlingen New Life....
...Samtidigt som Kungsholms Baptistförsamling åldrats, har den yngre Fridhemskyrkan som tillhör New Life, stegvis tagit över ansvaret för kyrkolokalen. Att fastigheten i framtiden skulle brukas för något annat ändamål än att vara just en kyrka har aldrig varit ett alternativ. – Det kommer att fortsätta att vara en kristen församling här. När vi har försvagats har Fridhemskyrkan flyttat in och axlat ansvaret för kyrkan. De har både betydligt fler och yngre människor än vi, säger Birgit Karlsson."
Läs mer HÄR.

På norsk: Reiseklar?
Fra Jostein Nielsens blogg:
Magna og jeg er veldig ofte på reiser. Det hender at jeg sier at jeg er lei av å reise. Det må presiseres, for det er ikke selve reisen og slett ikke målet med reisen jeg sikter til, men prosessen det er å gjøre seg klar til reisen. Det kan være slitsomt å gjøre seg klar til å reise. Det gjelder alt fra planlegging og bestilling av billetter til det å pakke det som må være med på reisen. 
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar