Dagens Nyheter

31 mars 2017

Nyhetsflödet den 31 mars

Vi måste stå upp för Bibelns livsstilssyn
- Stefan Swärd i Världen idag - "En ståuppkomiker sa nyligen följande: "När jag växte upp hade föräldrarna många barn, i dag har barnen många föräldrar."
   En enda mening fångar ganska väl det stora skifte som inträffat inom en till två generationer när det gäller samlevnad och sexualsyn.
   Som kristna är vi kallade att följa gudsrikets, och inte världens, lagar och regler. En brist på undervisning, bibelkunskap och förankring i kristen tradition medför att många kristna i dag inte känner till vad som är gudsrikets lagar och regler. I Guds rike är det inte tidsandan eller sociologiska genomsnitt som sätter standarden för hur vi ska leva. Det är i stället Guds vilja som är riktmärket för den troende."
Läs mer HÄR.

 Förvirringen ökar om Adam och Eva tas bort
- Holger Nilsson i Sändaren - "Debatten om Adam och Evas historicitet fortsätter. Larry Andersson har ett inlägg i Sändaren 10/2017 om detta. Det är gott att läsa vad han skriver om bibelordet: ”För mig handlar det mer om respekt och aktning för detta ord.” Det är samma utgångspunkt som jag har och därför deltar i denna debatt.
   Att ta bort Adam och Eva som historiska personer, är inte något som kan göras lättvindigt, det får konsekvenser för både texterna om dem och andra efterföljande. När det gäller Guds tilltal till Eva finns där det första profetiska löftet om upprättelse då Guds säger:  ”Och jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan, och mellan din säd och hennes säd. Denna skall söndertrampa ditt huvud, och du skall stinga den i hälen.” (1917-års övers.)"
Läs mer HÄR.

Deprimerade pressas till självmord
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Eftersom effekterna av dödshjälpslagarna i Holland och Belgien förskräcker, har istället Oregon-modellen i USA på senare tid lyfts fram av dödshjälpsförespråkare. – Det är beklämmande att många av dem som använder läkarassisterat självmord lider av depression eller stor hopplöshet, konstaterar en ny rapport.
   Mikaela Luthman, överläkare för palliativ vård på Stockholms sjukhem, och Anne-Berit Ekström, med dr och chefläkare för habilitering och hälsa i Västra Götalands region, släppte förra veckan en rapport om dödshjälp tillsammans med Claphaminstitutet.
   Rapporten granskade de läkarassisterade självmord som tillåts i Oregon, eftersom konsekvenserna av dödshjälpslagarna i Holland och Belgien förskräcker och därför inte längre lyfts fram som positiva exempel i debatten."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar