Dagens Nyheter

16 mars 2017

Nyhetsflödet torsdag den 16 mars

Fredrik Segerfeldt vill inte att kristna ska kalla sig kristna
- Dagen - ""Kan inte ni troende kalla er något annat (än kristna)?
   I min ungdom sa man ''religiös''. Numera säger troende att de är ''kristna''. Hur kommer det dig? Att vara kristen betyder att tillhöra en kultursfär och tillämpa vissa seder och bruk. Vi firar jul och gifter oss i kyrkan. Men det betyder inte nödvändigtvis att man tror på övernaturliga väsen. Så, kan inte ni troende kalla er något annat?"
Läs mer HÄR.

Stefan Gustavsson slutar på SEA
- Världen idag - "Efter 15 år som generalsekreterare på Svenska evangeliska alliansen (SEA) lämnar nu Stefan Gustavsson sitt uppdrag. I stället ska han ägna sig åt att forma nästa generations apologeter. – Det är med blandade känslor som jag slutar, säger han till Världen idag.
   Stefan Gustavsson har varit Svenska evangeliska alliansens (SEA) samlande kraft sedan bildandet år 2001. Först var han styrelsens ordförande, och sedan 15 år tillbaka har han varit anställd generalsekreterare. Men den 7 mars meddelade han styrelsen att han lämnar sitt uppdrag."
Läs mer HÄR.

 Ideella drabbas av Reepalus tak
- Sändaren - "I höstas presenterade Ilmar Reepalu (S) utredningen Ordning och reda i välfärden vilken genast fick kritik av näringslivet. Flera intresseorganisationer menade att utredningen borde begravas. Nu sågar den ideella sektorn förslaget om begränsade vinster eftersom utredningens förslag ser ut att bli betydligt mer långtgående än vad som tidigare varit känt.
   Den idéburna sektorn kännetecknas av att överskotten återinvesteras i den egna verksamheten, men Ilmar Reepalu föreslår att även deras överskott måste hålla sig under taket, som är beräknat på bolagens operativa kapital. De som inte äger sina fastigheter, och därmed har lågt operativt kapital, får heller inte göra något överskott."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar