Dagens Nyheter

3 mars 2017

Nyhetsflödet fredag den 3 mars

Hundratals frälsta när Stakset predikade i Göteborg
- Världen idag - "Nästan 2 000 personer kom till Smyrnakyrkan i Göteborg när Sebastian Stakset var gäst på kvällsgudstjänsten i söndags. Efter en trosviss predikan om Jesu kärleks förvandlande kraft valde flera hundra personer att lämna sina liv till Jesus.
   Smyrnakyrkans gudstjänstlokal var fylld till sista raden. De omkring 1 300 platserna räckte inte till, så församlingen fick öppna tre extralokaler där gudstjänsten sändes via videolänk.
– ”Fullt” är ett för svagt ord. Det är den största publik vi haft sedan vi renoverade kyrkan på 80-talet, berättar församlingens föreståndare Urban Ringbäck.
Han uppskattar att uppemot 2 000 personer kom.
   Anledningen till det stora intresset stavas Sebastian Stakset. I helgen gästade han nämligen församlingen. På lördagskvällen hölls en konsert, på söndagseftermiddagen hölls en mindre samling och nu på söndagskvällen medverkade han på kvällsgudstjänsten."
Läs mer HÄR.

Jesus hoppet i rådlöshetens tid
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Samhället kollapsar när de gemensamma värderingarna har blivit så fragmenterade att tilliten som sammanhållande kitt gått förlorad. Men ett samhälle Det enda historiska exempel vi har på hur ett samhälle i social och moralisk misär kan upprättas är genom en evangelisk folkväckelse som i England under John Wesleys tid och som här i Sverige genom 1800-talets väckelserörelser.
...Jesus är världens hopp. Endast evangeliet om Jesus och hans verk är Guds kraft till upprättelse för den enskilda männi­skan vilket i sin förlängning blir en förnyande impuls i hela samhällskroppen.i social och moralisk misär kan upprättas genom en evangelisk folkväckelse"
Läs mer HÄR.

 SCB: Fler gifta och färre skilda
Ruben Agnarsson i Inblick - "I fjol skedde 3 632 fler giftermål och 1 094 färre skilsmässor än året innan i Sverige, visar färsk statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB). Antalet samkönade par som gifter sig har nästan halverats medan andelen skilsmässor i samkönade relationer har ökat dramatiskt; bland kvinnor hela 78 procent i jämförelse med antalet vigda."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar