Dagens Nyheter

14 apr. 2017

Nyhetsflödet fredag den 14 april

Debatt: Okunniga politiker äventyrar religionsfriheten
- Omni - "Socialdemokraternas beslut på kongressen om att de vill förbjuda religiösa uttryck i skolan är okunnigt och ogenomtänkt. Det skriver Per Ewert, direktor vid kristna Claphaminstitutet och Bo Nyberg, ordförande för Kristna Friskolerådet, på SvD debatt. De menar att politikernas ton mot religiösa skolor blir att mer aggressiv och att ”sekulära krafter” vill förhindra vad de menar är en skadlig indoktrinering av barn och unga i skolorna. Men, poängterar skribenterna, detta sker redan i dag genom en ateistisk påverkan.
   ”Det Socialdemokraterna helt tycks glömma bort är dessutom att såväl FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna, Europakonventionen och andra internationella konventioner tydligt slår fast det som en mänsklig rättighet att föräldrar ska kunna välja en utbildning för sina barn som överensstämmer med deras religiösa eller filosofiska övertygelse,” fastslår skribenterna."
Läs artikeln i SvD HÄR.

Barnmorskan överklagar till Europadomstolen
- Omni - Barnmorskan Ellinor Grimmark som nekats anställning för att hon vägrat utföra aborter går vidare i sin process mot region Jönköping. Efter att i går ha förlorat i Arbetsdomstolen överklagar hon nu till Europadomstolen, skriver hennes ombud i ett pressmeddelande, rapporterar TT.
   Grimmark menar att hon diskriminerats, men Arbetsdomstolens utslag från onsdagen fastslog att det inte skett någon kränkning av barnmorskans åsikts- och yttrandefrihet.
Läs inlägget i TT HÄR.

På norsk: Å vite at det går an å spørre ham – et skritt på reisen
Fra Jostein Nielsens blogg:
Disiplene viste at de hadde lært en del da de kom fram til Jerusalem. De var opptatt av å vite hva Jesus ville, og de var klare til å stå til tjeneste. Begge deler kommer fram i de enkle spørsmålet: «Hvor vil du vi skal gjøre i stand til påskemåltidet for deg?» (Mark 14:12). Å spørre hva Herren vil er en viktig forutsetning for å leve disippellivet, og da er det også viktig å lytte.
Les mer HER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar