Dagens Nyheter

5 apr. 2017

Nyhetsflödet onsdag den 5 april

”Låt pojkar få vara pojkar och flickor vara flickor”
- svt Nyheter/Opinion - ”Stoppa experimentet som motarbetar skillnaderna mellan könen. Kvinnor och män är olika”, skriver en psykiatriker i en debattartikel på SVT Opinion som fått stor spridning.
David Eberhard reagerar på ett inslag i Lilla Aktuellt där två barn berättar varför de vill kallas för hen i stället för han eller hon. Han menar att det är ett ”sorgligt exempel på hur barn indoktrineras”. Kvinnor och män är biologiskt olika, och med det kommer också olika intressen, resonerar Eberhard som tillägger att det inte är ett resultat av könsmaktsordningen.
”Låt oss avsluta detta religiöst präglade ovetenskapliga nonsens och låt barnen vara som de är. Låt pojkar få vara pojkar och flickor vara flickor.”
Läs mer HÄR.

Bönemöten samlade tusentals vid Kairo
- Världen idag - "Kristna från hela världen hade rest till Kairo för att under helgen stå i bön och lovsång tillsammans med sina egyptiska trossyskon. – Det är fantastiskt att få uppleva hur människor som levt med terror och våld så länge bara tackar Gud för allt, och får se många nya människor komma till tro, säger svensken Per-Olof Eurell, som deltog i konferensen med sin hustru Nancy."
Läs mer HÄR.

Augustinus om flyktingkrisenNär kyrkofadern Augustinus
- Anders Piltzt i Signum - "411 talade till en församling i Karthago (nuvarande Tunisien) hade han intervjuat flyktingarna från Italien, som alla vittnade om raserade stadsdelar, bränder, våldtäkter, tortyr, kidnappningar och massmord (Sermo 397, 2). I en rad predikningar och brev (som han visste skulle bli offentliga) använde han sin retoriska kompetens till att ge röst åt migranterna och tröst inför deras osäkra framtid. Han påpekade att Roms grundare Aeneas själv var flykting undan trojanska kriget och började sin karriär som hemlös på irrfärd över Medelhavet. Som biskop ville Augustinus sporra alla kristna att låta sin gästfrihet överflöda (abundet hospitalitas) över alla dessa betungade, medellösa och hungriga främlingar och låta dem mötas av nya vänner. Mottagandet måste omfatta alla medlemmar av människosläktet, också barbarer."
Läs mer HÄR

På norsk: Ti steg mot tro
- Perleportalen - "Grubler du litt over den kristne troen og er nysgjerrig på å finne ut mer? Lurer du kanskje på om du kan kalle deg kristen? Funderer du på hvordan du finner Gud og får et personlig forhold til ham? Her inviterer vi deg med på en spennende vandring, der vi tar «Ti steg mot tro» - ett for ett.
Les mer HER.
Les mer om Samtale/studieprogrammet Tio steg framåt HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar