Dagens Nyheter

11 apr. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 11 april

Könsuppdelning botas inte med religionsallergi
- Lukas Berggren i Världen idag - "Veckans reportage i Kalla fakta har fått känslorna att svalla över för många. I programmet synliggjorde TV4-redaktionen hur Al-Azharskolan i Vällingby delar upp elever på lågstadiet efter kön när de åker buss. Pojkarna får sitta fram i bussen, medan flickorna får sitta bak. Det är fullt förståeligt att detta väcker starka reaktioner. Men förmågan att se proportioner och att dra konsekventa slutsatser imponerar inte.
En rimlig politisk reaktion hade varit att kräva att skolan ifråga slutar med nämnda beteende....
   I stället vädrar den yttersta vänstern morgonluft och låter den vid det här laget omvittnade religionsfientligheten svämma över alla bräddar. ”Det är helt fel att vi i Sverige har skolor som indoktrinerar barn i en viss religion,” menade Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt i Expressen. Detta sägs alltså av en partiledare för ett parti som knappast brukar dra sig för att kräva ideologisk indoktrinering – av både likasinnade och motvilliga. Bristen på förståelse för det arbete som utförs på skolor med konfessionell inriktning blir plågsamt uppenbar."
Läs mer HÄR.

Socialism som evangelium
- Annika Borg i Forum Axess - "I det svenska samhället fanns det inga andra organisationer som blev så anfrätta av de vänsterradikala idéerna och gav dess adepter sådana karriärmöjligheter som kyrkorna. Detta gäller i synnerhet Svenska kyrkan. I en intervju i Göteborgsposten så sent som förra året sa den tidigare ärkebiskopen KG Hammar, som fortfarande är en kristen vänsterpolitisk sändare av stora mått, att det var det politiska uppvaknandet som var det centrala för honom och att alla de likasinnade sedan blev biskopar. Det är riktigt. De blev biskopar, docenter, professorer, prästutbildare, opinionsbildare och kyrkliga makthavare. Sedan blev även deras lärjungar det.
   Johan Sundeen kartlägger, fram till1989, hur kyrkorna blir ett opinionsbildande verktyg för socialismen. Han frilägger förtjänstfullt persongalleriet i denna vänsterradikala generationselit inom svensk kristenhet och analyserar skeendena ned till dess minsta idémässiga beståndsdel."
Läs mer HÄR.


På norsk:  Steg 4: Selvinnsikt. Hva bygger du livet ditt på?
Når man bygger et hus er det viktig at grunnmuren er solid. Om ikke den er tilstrekkelig stabil, hjelper det ikke hvor fint resten av huset er. Grunnmuren skal ikke bare være stødig nok til å bære huset, men den må også være riktig laget, slik at den står imot fuktighet. Ellers kommer huset til å ødelegges av mugg - og fuktskader. 
    Om det er så viktig med grunnmuren når man skal bygge hus, er det ikke mindre viktig hvordan grunnmuren ser ut når jeg skal bygge mitt liv.  
   Denne serien handler om hvordan man bygger sitt liv. For å kunne fortsette byggverket, må vi først undersøke om grunnmuren vi har lagt, tåler å bli bygd på. Dersom du har tatt de tre første skrittene i denne serien, så er du nå en kristen. Du har fått ta imot en person i livet ditt som er større og sterkere enn du selv, og som aldri kommer til å svikte deg: Jesus. Men til en god grunnmur hører også med å ha et realistisk bilde av seg selv. Det finnes mange mennesker som har bygd sitt liv på en løgn, på utflukter eller på usunne forhold til andre mennesker.
Les mer HER.
Les mer om Samtale/studieprogrammet Tio steg framåt HER.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar