Dagens Nyheter

7 apr. 2017

Nyhetsflödet fredag den 7 april

Religiösa friskolor kan bli stridsfråga på S-kongress
- Världen idag - "I helgen samlas Socialdemokraterna till kongress i Göteborg. En stridsfråga kan bli frågan om konfessionella friskolor. Efter att Kalla fakta visat ett inslag där en muslimsk friskola delar upp pojkar och flickor på skolbussen har flera röster inom S höjts om ett förbud av de religiösa skolorna. Samtidigt visar en undersökning att en majoritet av svenskarna vill förbjuda religiösa friskolor."
Läs mer HÄR.

Att vara blind för sin egen indoktrinering
Ruben Agnarsson i Inblick - "Det ligger i sakens natur att de som förespråkar totalitära idéer inte ser sin egen maktfullkomlighet. Den som är övertygad om att man har svaren på alla livets frågor, kan ofta inte tolerera motsägelser. Det är därför diktaturer, när de sakliga argumenten tryter, ger sig hän till tvång, åsiktsstyrning och manipulering av verkligheten.
   De socialdemokratiska skolprofilerna Stellan Arvidsson och Brita Stenholm ville från 1960-talet och framåt – med den dåvarande kommunistdiktaturen DDR som modell – skapa en svensk skola som indoktrinerade svenska barn i en ateistisk livsåskådning. Regelrätt hjärntvätt, alltså. Nu vill Jonas Sjöstedt (V), efter Kalla faktas program om missförhållanden i muslimska friskolor, gå i Stellan Arvidssons fotspår och stänga alla religiösa friskolor."
Läs mer HÄR.

Evangelium enligt "den sunda läran"
Sven Nilsson i Hemmets Vän - "I den kris som kristenheten i Sverige lever med, pågår ett sökande i olika riktningar för att hitta ett meningsfullt uttryck för det kristna livet. Mysticism, meditation och det ”sakrala livet” är inte svaret på vårt behov av förnyelse. Vi måste ta oss an livet som det är. Då kan verkligen den helige Ande vara vår hjälpare. Där behöver vi all den kraft som endast den helige Ande kan och vill ge. Då kan Bibeln bli mer än en andaktsbok – en handbok för livet.
   Frälsningen är en upprättelse till ett äkta mänskligt liv på alla livsområden. Det är evangeliet enligt den ”sunda läran”.
Läs mer HÄR.

På norsk: Steg 2: Tro. Hvor mye må jeg tro?
- Perleportalen - "Det første skrittet på troens vei handlet om å innrømme sin lengsel og sin maktesløshet. Når man våger å erkjenne at man ikke klarer seg på egen hånd, kan man kanskje føle seg tom og oppgitt. Hva skal jeg gjøre med min lengsel?
   Mennesker har til alle tider forsøkt å fylle dette tomrommet med et innhold: Karrière, alkoholmisbruk, dagdrømming, eller at de kanskje håpet at alt skal bli bra av seg selv.
   Men ingen ting av alt dette har vært til varig hjelp. Det hindrer meg bare fra å kunne ta imot virkelig hjelp, og det holder min befrielse på avstand. Det hjelper ikke å håpe på hjelp, når det man setter sin lit til, ikke er troverdig eller ikke har mulighet til å hjelpe."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar