Dagens Nyheter

28 apr. 2017

Nyhetsflödet fredag den 28 april

Trosrörelsen ansöker om att bli observatör i SKR
- Världen idag - "Trosrörelsens församlingar röstade på onsdagen för att ansöka om observatörsstatus under ett år i Sveriges kristna råd, SKR. Förslaget antogs med 14 röster för och åtta emot bland de församlingar som samlats till årsmöte på Hjälmaregården utanför Örebro. Kristet Center Örebro reserverade sig mot beslutet.
   - Det här en fråga som vi levt med i många år, och som styrelse har vi försökt att lyssna in de röster som funnits och haft en lång process där alla fått komma till tals. Och det har funnit en stark majoritet för den här linjen, säger Joakim Lundqvist, som är ordförande i Trosrörelsen."
Läs mer HÄR.

Cancersjuk palestinier smugglade sprängämnen åt Hamas
- Paul Widen i Nyheter från Israel - "Den israeliska säkerhetstjänsten ISA uppgav i onsdags att man arresterat två palestinska kvinnor vid gränskorsningen Erez efter att ha påträffat sprängämnen bland deras tillhörigheter. En av kvinnorna hade fått inresetillstånd till Israel för att få vård för cancer i Jerusalem, medan den andra kvinnan, hennes syster, hade fått inresetillstånd som medföljande släkting. När de passerade gränskontrollen mellan Gaza och Israel upptäktes sprängämnen gömda i medicinburkar i deras packning."
Läs mer HÄR.

På norsk: Fra Jostein Nielsens blogg
Ideen med å kaste ut garnet på den andre siden av båten er ulogisk. Samtidig forteller hendelsen at Guds rike er annerledes og at vi som disipler må være åpne for å tenke‘utenfor boksen’
Religion blir fort en ‘boks’. Jesus kom med liv og livet kan ikke overleve i en boks. Det kan være en av grunnene til at øvelsen med å kaste garnet ut på den ‘andre siden’ var en viktig lærdom for disiplene. Særlig dersom tallet '153' også ga dem nyttige assosiasjoner. 

Les mer HER.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar