Dagens Nyheter

4 apr. 2017

Nyhetsflödet den 4 april

Gunnar Hyltén-Cavallius: Tal om skuld och förlåtelse saknas i ”Du vet väl om att du är värdefull”Vår tidsepok är narcissistisk brukar det sägas; vi kretsar kring vårt eget självförverkligande.
- Dagen - "Olof Edsinger har en god poäng, när han hävdar (29/3) att psalmtexten ”Du vet väl om att du är värdefull” visserligen har förtjänster men att den saknar ett befriande evangelium, att Jesu frälsningsgärning inte tycks behövas. Liknande tankar har jag själv haft, som i samband med dop då denna psalm inte sällan önskats."
Läs mer HÄR.

"Dags att vakna upp inför extremismen i förorterna”!
- Världen idag - "Kan du tro att det i vissa områden i Sverige finns personer som frågar dig vad du gör där eftersom området är muslimskt?! Men så är det! skriver Merzek Botros, arabisk pastor i Stockholm som manar till ett uppvaknande i svensk debatt....
   Under de senaste tio åren fram till dagens datum har vi hört hur kristna dödas och tvingas fly sina hem och länder. Under Saddam Husseins tid bodde två miljoner kristna i Irak, i dag bor mellan 200 000 och 300 000 kristna kvar i landet. Även kristna i Syrien har gått igenom samma sak, och de kristna i Bethlehem, platsen där Jesus föddes, utgör endast 15 procent. I Egypten har vi fått följa hur kyrkor bränns ner och kristna förföljs och dödas. Och för bara några veckor sedan hörde vi om 150 familjer som fick fly sina hem i Sinai. Här har jag bara nämnt vissa länder.
   Detta får mig att ställa en fråga och svara på den samtidigt: Är de kristna i Mellanöstern gäster i länderna de bor i, eller äger de marken de bor på? Mitt svar är att de kristna äger marken de bor på, och att muslimer kom till dessa kristna länder och tog över. Det finns många händelser i detta ämne som tar lång tid att förklara och det gör att jag lyfter blicken till Europa och specifikt Sverige, och till det som sker här."
Läs mer HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar