Dagens Nyheter

25 apr. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 25 april

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"
- Världen idag - "Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger...
   Predikan utgick från Lukas­evangeliets 24:e kapitel där det beskrivs hur två lärjungar, efter att Jesus har dött, går på vägen till Emmaus och plötsligt får sällskap av en främling, som visar sig vara Jesus.
– Vi vet inte om de hade kommit så långt i sina funderingar där de gick på vägen. Men de samtalar och diskuterar i alla fall med varandra, där de går den där milen mellan staden och hembyn. Kleopas och hans sambo sitter inte ordlösa mitt emot varandra, utan de rör sig sida vid sida, sa Antje Jackelén."
Läs mer HÄR.

Det kristna budskapets vidd
- Olof Edsinger i Dagen - "Vi behöver bli bättre på att presentera helgelsen som en konsekvens av evangeliet snarare än som en förutsättning för detta.....
   Hur kan vi i en narcissistisk tid kommunicera det kristna budskapet i allmänhet och evangeliet i synnerhet? När jag själv har jobbat med denna fråga har jag delat in Nya testamentets tilltal till oss människor under fyra rubriker. Grovt tillyxat kan de beskrivas så här:
1) Det positiva budskapet: vi är skapade och älskade av Gud.
2) Det dåliga budskapet: vi har genom synden blivit åtskilda från vår Skapare.
3) Det glada budskapet: Jesus­ har dött för vår skull, och har därmed öppnat vägen till Fadern­.
4) Kallelsen till lärjungaskap: som respons på vad Jesus har gjort för oss, och i den helige Andes kraft, får vi börja leva det liv som inte längre kretsar kring oss själva utan kring Gud och hans vilja."
Läs mer HÄR.

Med fribiljett till paradiset
- Paul Widén i Världen idag - "Vågen av palestinsk terrorism som inleddes i slutet av september 2015 krävde på långfredagen sitt 46:e dödsoffer när den 21-åriga brittiska studenten Hannah Bladon knivmördades på en spårvagn i centrala Jerusalem. Attacken utfördes av Jamil Tamimi, en 57-årig man bosatt i östra Jerusalem. I förhör efter dådet uppgav han att han valde ut sitt offer därför att hon råkade stå bredvid en beväpnad gränspolis: Han hade hoppats bli ihjälskjuten....
   Israel visar att det är fullt möjligt att vara medveten om att de som väljer att utföra terroristattacker ibland lider av mental ohälsa, och samtidigt inse att detta i sig inte räcker som förklaring. Roten till det onda är och förblir den islamistiska ideologin som präglar förövarnas omgivning."
Läs mer HÄR.

In English: History in Maps. Israel & "Palestine"
- Shamrak.com - "Take a close look at this PRESENT DAY MAP of the Middle East in which you can see that 22 Arab and/or Muslim [Iran is not considered Arab] nations completely engulf Israel. Can anyeone explain how "expansionist Israel" has "taken over" the Middle East? The Arab countries occupy 640 times the land mass as does Israel and outnumber the Jews of Israel by nearly fifty to one."
Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar