Dagens Nyheter

21 apr. 2017

Nyhetsflödet fredag den 21 april

Om nu vi bryr oss så lite om Gud, varför väcker han sådana starka känslor?
- Marcus Birro i Expressen - "Man kan mäta hur mycket ett land bryr sig om Gud.
   Man frågar folk hur viktig de tycker att Gud är i deras liv och de svarar. Enligt sådana undersökningar är Gud oviktig för svenskarna. I själva verket är Sverige enligt dessa tariffer ett av världens mest sekulariserade länder. Ändå är det fascinerande med vilken iver vi så gärna vill slippa Gud. Skolverket tappar alla koncept och förbjuder präster att säga "Gud välsigne er" till sommarlängtande skolbarn.
   Stilla undran. Om nu vi bryr oss så lite om Gud, varför väcker han sådana starka känslor?
Det är samma sak med Gudshatande grupper som ändå är beredda att ta alla strider som finns för att få gifta sig i kyrkan. Fast de egentligen inte vill. Vad handlar det om? En barnslig bekräftelse från en Gud de inte tror på och människor de föraktar i hemlighet."
Läs mer HÄR.

Här är de tio populäraste bibelverserna
- Världen idag - "När världens största bibelapp Youversion, med tiotals miljoner användare, sammanfattar 2014 års statistik över de populäraste texterna i Bibeln så är det verser om goda tankar som hamnar i topp.
   "Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av ert sinne så att ni kan pröva vad som är Guds vilja: det som är gott och fullkomligt och behagar honom."
   Ovanstående bibelvers från Romarbrevet 12 och vers 2 är enligt Youversion den populäraste bland världens bibelläsare under förra året. Man har mätt populariteten genom att väga samman antal delningar, markeringar och bokmärken för ett bibelställe."
Läs mer HÄR.


På norsk: Oppdagelsen av hjertet – en tid for alt
Fra Jostein Nielsens blogg:
Det mest spennende med oppdagelsene til de to vandringsmennene i Emmaus, var ikke at de kjente Jesus igjen da han brøt brødet og øynene deres ble åpnet, men at de umiddelbart reflekterte over noe annet de hadde opplevd:
De sa til hverandre: «Brant ikke hjertet i oss da han talte til oss på veien og åpnet skriftene for oss?» Luk 24:32
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar