Dagens Nyheter

27 apr. 2017

Nyhetsflödet torsdag den 27 april

”RFSL:s och RFSU:s material hindrar integrationen”
Världen idag  - "Tecknade bilder på alla möjliga sexuella konstellationer visas i RFSL:s material för nyanlända. Materialet kan cementera segregationen och leda till sexuella brott, menar debattören Nasrin Sjögren. – Man kan tro att man kommit till en landsomfattande bordell, där det är fritt fram för allt, säger hon.
   Män som har olika typer av sex med män, tre personer som har sex med varandra samtidigt och sexuella akter mellan personer som ser ut att vara en blandning mellan man och kvinna. Det är några av de färgglada illustrationer som finns i RFSL:s broschyr ”Sexual health and rights in Sweden” (Sexuell hälsa och rättigheter i Sverige). Vissa av teckningarna är helfigursbilder, medan andra visar förklarande detaljer."
Läs mer HÄR.

Bönemöte i Sydafrika samlade nära en miljon kristna
- Dagen - "Kristna från Sydafrika och hela södra Afrika kom till Bloemfontain för att hålla gudstjänst och be tillsammans i lördags.
   Temat för bönedagen var "It´s time" ("Det är dags"). Initiativet till bönesamlingen kom från evangelisten Angus Buchan, skriver tidningen Sunday Independent.
   Många hade kommit till Bloemfontain redan på fredagkvällen. På lördagen strömmade människor till i bussar, minibussar och privata bilar. Samlingen hölls på en gård som ägs av tidigare rugbyspelaren Olle Le Roux."
Läs mer HÄR.

På norsk: Steg 7: Vekst. Vil du overvinne prøvelser og fristelser?
Forrige kapittel i denne serien handlet om å ta imot og bli fylt av Guds kraft. Det kan være en fantastisk opplevelse, der vi virkelig kjenner at Gud kommer nær oss og fyller oss med sin kraft. Vi kan kanskje til og med kjenne oss så sterke at vi tror at vi aldri mer kommer til å falle, ja, til og med at vi aldri mer kan bli fristet.
   Når vi føler oss så selvsikre at vi tror at vi aldri kommer til å falle, da gjelder det å se opp, for da lever vi i et selvbedrag. Alle mennesker blir fristet, alle mennesker mislykkes på det ene eller det andre området, mer eller mindre ofte. Til og med Jesus ble alvorlig fristet av djevelen, enda han var Guds egen Sønn. Det skjedde like etter at Jesus var blitt fylt av Den Hellige Ånd. (Luk 4, 1-14). Men Jesus overvant fristelsen og kunne gå videre enda sterkere. Det står at han vendte tilbake fra fristelsen «fylt av Åndens kraft» Den som møter en fristelse og overvinner den, blir altså sterkere enn om han aldri hadde møtt fristelsen.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar