Dagens Nyheter

19 maj 2017

Nyhetsflödet fredag den 19 maj

Muskelbyggare grät när Stakset predikade
- Världen idag - "Sebastian Stakset fortsätter att dra fulla hus. I helgen predikade han i Västerås och Huskvarna. – Det var som en kärleksbomb. Stora muskelbyggare gick ut och grät, säger ungdomspastorn Albin Karlsson och berättar att många människor gick fram för att ta emot Jesus. Ungdomar ska ha hoppat över kyrkbänkarna för att få förbön.
   Det är inte var dag som det är kö till Pingstkyrkan i Västerås två timmar innan mötet ska börja. Men så var det i fredags. När det var dags för insläpp klockan 19.00 strömmade folk in genom dörrarna, och snart var lokalen fullsatt. Dragplåstret stavas Sebastian Stakset – eller som han själv skulle säga: Jesus."
Läs mer HÄR.

Migrationsverket håller ”kristendomsprov” med asylsökande
- SVT Nyheter - "Migrationsverket ställer svåra kunskapsfrågor till asylsökande som lämnat sin tro för att bli kristna, för att testa om de verkligen är troende. Hur mycket de asylsökande kan om sin nya tro spelar roll för om de får asyl eller inte. Detta får hård kritik, både från kyrkor och advokater som nu uppmanar sina klienter att studera bibelkunskap inför intervjun med Migrationsverket.
   SVT har tagit del av asylbeslut från Migrationsverket och pratat med ett flertal advokater som vittnar om ”husförsliknande” frågor. Till exempel ”hur många delar består nya testamentet av?”, ”vad är skillnaden mellan den ortodoxa och protestantiska kyrkan?” och ”vilka är sakramenten?”.Husförhör hölls av svenska präster för att testa församlingsbornas bibelkunskaper fram till slutet av 1800-talet."
Läs mer HÄR.

Hearing om hur vi kan förbättra situationen för barn som lever under ekonomisk utsatthet.
- Pressmeddelande FA - "Frälsningsarmén bjuder in till en angelägen hearing om utsatta barn. Inbjudna är ansvariga politiker och Stockholms stadsdelsförvaltningar. Fredag 19 maj, kl 14 - 15.30, Frälsningsarmén, Hornsgatan 96-98. Stockholm.
   Hearingens syfte är att diskutera hur vi i det civila samhället tillsammans med myndigheter och ansvariga politiker kan förbättra situationen för barn som lever under ekonomisk utsatthet."
Läs mer HÄR.

På norsk: Den beste kledningen – en tid for alt 
- Fra Jostein Nielsens blogg -
I dag tar jeg en liten avstikker fra Jesu undervisning i den intensive repetisjonstiden mellom påske og pinse. Paulus var også opptatt av at de som omvendte seg og ble frelst skulle oppleve å bli ikledd kraften fra det høye – dåpen i Den hellige ånd.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar