Dagens Nyheter

27 maj 2017

Nyhetsflödet lördag den 27 ma

Kopplingen till islam kan inte viftas bort
- Olof Edsinger i Världen idag - "Terrordådet i Manchester får en hel värld att rysa i förfäran. Den brittiska polisen talar om det hela som ett ”illdåd”, och premiärminister Theresa May förkunnar att attacken ”utmärks av sin motbjudande och vedervärdiga feghet, som avsiktligt riktade sig mot oskyldiga och försvarslösa barn och ungdomar”. Man kan inte annat än hålla med.
   Samtidigt finns det en elefant i rummet, som åtminstone Sveriges television inte tycks ha något större intresse av att förhålla sig till. Nämligen den ideologiska kopplingen mellan den 22-åriga Salman Abedis självmordsattack och religionen islam."
Läs mer HÄR.

Marcus Birro: Militanta islamister vill se oss utrotade
- Världen idag - "Militanta islamister vill se oss utrotade eftersom vi lever ett liv som de menar är direkt hädiska. Det skriver Marcus Birro efter terrorattacken i Manchester....
   Det finns en ideologi bakom mördandet i Manchester. Det är bara att läsa på den officiella hemsida som IS tillhandahåller.
   Där kommer det fram att den militanta islamismen anser att barnen och ungdomarna (mest unga flickor) förtjänade att slaktas. Vad är ofattbart med allt detta?
   Eller kan det vara så att vi fortfarande är så patetiskt livrädda för att faktiskt adressera barbariet? Jag kan i så fall förstå det."
Läs mer HÄR.

 ”Vi vill bli befriande från islamska statens ideologi”
- Sändaren – "Vårt folk är utsatt för ett nytt folkmord, säger Nicodemus Daoud Sharaf, syrisk-ortodox biskop från Mosul Han är kritisk mot sin egen regering och efterlyser omvärldens stöd för säkerhet och återuppbyggnad av Nineveslätten.
– Vi representerar kristendomens rötter i världen men vi är utsatta för ett nytt folkmord, precis som folkmordet på kristna 1915 i Osmanska riket. Om vi klipper av rötterna så dör trädet.
   Det säger Nicodemus Daoud Sharaf, syrisk-ortodox biskop av Mosul, Irak, på Sverigebesök i samband med 102-årsminnet av folkmordet på armenier, assyrier, syrianer, kaldéer och greker."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar