Dagens Nyheter

26 maj 2017

Nyhetsflödet fredag den 26 maj

Chip i handen – ny biljettyp för SJ
- Världen idag - "Mellan 1 500 och 2 000 svenskar har i dag ett chip inopererat i handen. Det uppger SJ som just nu testar att använda chippet vid biljettavläsning.
   Den som reser med SJ kan numera använda ett mikrochip i handen som resehandling. Chippet är inte större än ett riskorn och skjuts in under huden med en särskild sorts kanyl.
   Det hela började med att SJ:s samarbetspartner Epicenter, ett innovationscenter för företag i den digitala branschen, erbjöd sina medlemmar möjlighet att använda ett chipinplantat, i stället för passerkort, till sina lokaler."
Läs mer HÄR.

Kyrkorna skriver öppet brev till Migrationsverket om konvertiter
- Sändaren - "Sveriges Kristna råd skriver idag ett öppet brev till Migrationsverket om myndighetens bemötande av kristna konvertiter när asylansökan utreds. I brevet lägger kyrkorna fram tre konkreta förslag.
   Brevet har tillkommit efter SVT:s avslöjande om att asylsökande konvertiter får en rad frågor om kristendomen av Migrationsverkets handläggare. ”Vissa frågor ter sig naturliga, andra mer märkliga”, skriver SKR, som konstaterar att även rapporter från olika kyrkor bekräftar dessa uppgifter.
   -Vi har sedan tidigare en god samverkan med Migrationsverket och därför har vi skrivit detta öppna brev med förslag till förändringar, samt beskriver kyrkornas upplevelser, fortsätter Karin Wiborn."
Läs mer HÄR.

På norsk - Dødshjelp er å godta et brutalisert menneskesyn- Skaperkraft - "Forslaget om å åpne for dødshjelp bygger ikke på respekt for folks egne valg, men på et menneskesyn på avveie.
   Men spørsmålet om dødshjelp er ikke så enkelt.
Vår kunnskap om smertelindring gjør for det første at svært få i Vesten i dag trenger å oppleve store smerter mot slutten av livet. Hvis vi engasjerer oss for dem, burde vi heller gjøre tilbudet om god lindrende behandling tilgjengelig for de som trenger det. De fleste som velger død i land hvor det er tillatt, oppgir da heller ikke smerte som primærmotivasjon, men heller tap av mening, ønske om selvbestemmelse og frykt for å være en byrde...."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar