Dagens Nyheter

9 maj 2017

Nyhetsflödet tisdag den 9 maj

Ulvskog efter Israelkritiken: Jag beklagar
- Aftonbladet - "EU-parlamentarikern Marita Ulvskog får kritik för att ha poserat med en bild på den livstidsdömde palestiniern Marwan Barghouti.
Israels ambassadör i Sverige anser att mannen är en ”ärketerrorist”.
Marita Ulvskog beklagar att hon inte undersökte Barghoutis historia bättre....
Israels ambassadör i Stockholm, Isaac Bachman, är kritisk och ser poserandet som ett stöd till ”ärketerroristen Marwan Barghouti, dömd för fem fall av mord på oskyldiga civila israeler”.
– Allför ofta identifierar sig socialdemokratiska representanter med palestinska frågor som de inte förstår sig på. Så länge det handlar om något som kan uppfattas som pro-palestinskt är de med på tåget vilket resulterar i att de stödjer ett parti som förespråkar terrorism mot oskyldiga israeler och som på daglig basis sprider antisemitisk propaganda och uppviglar till våld, säger han i en kommentar."
Läs mer HÄR.

Väckelser börjar med att Gud väljer redskap
- Stanley Sjöberg i Dagen (12 november 2003) - "Vad är det som måste ske för att Sverige ska få en andlig upprättelse? Finns det något vi kan lära av väckelserörelsernas historia? Kan vi hitta vägen till en folkväckelse genom att studera det som sker i andra delar av världen i vår tid? Jag har lagt märke till att varje väckelserörelse börjar med att Gud väljer ett redskap som får ett unikt ledarskap. Metoderna kan vara olika och budskapets tonläge kan variera, men varje mer omfattande väckelseperiod handlar märkligt nog om att det träder fram en person. Gud har utvalt någon som gestaltar väckelsens karaktär och egenskaper."
Läs mer HÄR.

Hamas ändrade sina stadgar
- Ruben Agnarsson i Världen idag - "Hamas accepterar inte att landet Israel existerar men släpper kravet på att landet ska förintas i sina nya stadgar. Israel avfärdar utspelet som ett PR-trick.
   Den palestinska terrorgruppen Hamas, som styr Gaza-remsan på de palestinska områdena, släppte i måndags kväll – samtidigt som Israel började fira sin 69:e självständighetsdag – sitt krav på att Israel ska förintas.
   Det nya policydokument som presenterades av organisationen motsatte sig fortfarande Israels rätt att existera och manar fortfarande till en ”militär kamp” mot Israel.
   Hamas, som är klassad som en terroristorganisation av bland andra EU, USA och Israel, bildades i samband med palestinska intifadan 1987 och blev senare också ett politiskt parti. Organisationen styr sedan 2006 Gazaremsan, då Hamas överraskande vann en storseger i valet till det palestinska parlamentet. Efter valsegern har Hamas – och Fatah – inte tillåtit några fler parlamentariska val på de palestinska områdena."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar