Dagens Nyheter

28 maj 2017

Nyhetsflödet söndag den 28 maj

 
Kristna ofta utom höger-vänsterskalan
- Stefan Swärd i Världen idag - "En kristen hållning till olika samhällsfrågor passar inte in i politikens vänster-höger-modell. Vi kan stå för en mycket konservativ syn i vissa frågor, till exempel när det gäller familjevärderingar och synen på de ofödda. Och samtidigt stå för en socialt radikal hållning i ett antal frågor; i svensk debatt har kristna utmärkt sig tydligt i sin syn på flyktingar och flyktingpolitik, och ställer upp på den svages sida. Det är Bibeln och inte partiprogrammet som definierar vad som är en kristen hållning och kristna värderingar i aktuella samhällsfrågor."
Läs mer HÄR.

 Inblick på besök hos Ellinor Grimmark i Norge
- Inblick - "– Jag har hela tiden sagt att jag vill ha ett jobb i Sverige. Men nu har vi tagit steget att flytta hela familjen hit till Norge. Våra barn börjar i norsk skola, säger Ellinor Grimmark.
– Vi har köpt ett hus här. Så jag har ändrat mig. Arbetsvillkoren för en barnmorska i Norge är mycket bättre än för mina kollegor hemma i Sverige. Vi flyttar inte hem igen, fortsätter hon.
   Inblick har besökt familjen Grimmark i deras nya hem i samhället Saltnes i Norge. I en exklusiv intervju berättar barnmorskan och hennes man Carl-Johan om livet i exil i Norge, domen i Arbetsdomstolen och framtidsplanerna.
   En norsk flagga vajar på en flaggstång utanför entrén till den vita trävilla som sedan några månader tillbaka är familjen Grimmarks norska hem."
Läs mer HÄR

 Abortvägrande barnmorska vädjar om bidrag
- Sändaren - "Barnmorskan Ellinor Grimmark som nekats anställning för att hon vägrat utföra aborter ska betala 1,6 miljoner i rättegångskostnader. Nu vädjar hennes man om bidrag.
   "Vi har ett akut behov av 714 948 kronor", skriver Carl Johan Grimmark i ett brev till vänner och församlingsledare, enligt tidningen Dagen.
   Ellinor Grimmark stämde Region Jönköping och förlorade processen i Arbetsdomstolen. Hon dömdes då enligt gängse regler att stå för rättegångskostnaderna. Pengarna ska betalas nästa vecka, senast den 3 juni."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar