Dagens Nyheter

29 maj 2017

Nyhetsflödet måndag den 29 maj

Låt inte sekulär vetenskap styra teologin
-  Ola Hössjer på Claphaminstitutets hemsida - "Min huvudpoäng är att det är viktigt att både teologer och andra kristna som tror att Bibeln är Guds Ord inte låter sin förståelse av Skriften formas av en vetenskap som utgår från sekulära antaganden. Annars riskerar vi att få en kyrka som låter naturvetenskapsmän med sekulära arbetsmetoder diktera villkoren.  Det leder i slutändan till att tilltron till Bibeln urholkas. För om vi inte kan lita på utsagor där Bibelns författare har avsett en bokstavlig tolkning, så hamnar vi snabbt längs ett sluttande plan där Ordet alltmer ifrågasätts. Alla typer av förståelse av texten blir då möjliga, och till slut finns det risk att helt centrala kristna dogmer sätts åt sidan.
  Att hålla fast vid en klassisk kristen Bibelsyn kommer inte alltid att vara populärt, det kommer rentav att kosta på. Men om vi ser tillbaka på kyrkans tvåtusenåriga historia finner vi att kristendomen framför allt vuxit i brytpunkten mellan en tydlig förkunnelse och det omgivande samhället."
Läs mer HÄR.

Omvändelser och folkfest på torget i Örebro
- Världen idag - "Stortorget i Örebro fylldes av människor och kärlek när Sebastian Stakset på fredagen klev upp på scenen. – Den ende som kan laga dig fullständigt är Jesus Kristus och du kan ta emot honom i dag, sa Stakset och fick se mängder av händer lyftas.
   Solen strålade och många sommarklädda örebroare var ute på stan under fredagskvällen. Oavsett om ärendet var att fira in helgen eller avnjuta en glass i värmen, fick alla som kom i närheten av Stortorget en ordentlig kärleksdos."
Läs mer HÄR

Norge kräver tillbaka Palestinabidrag
- Dagen - "Efter nyheten om att ett nyöppnat kvinnocenter på Västbanken namngetts efter en palestinsk terrorist kräver Norge att biståndspengar betalas tillbaka.
– Glorifiering av terrorangrepp är fullständigt oacceptabelt, säger Norges utrikesminister Børge Brende i en kommentar på norska utrikesdepartementets webbplats."
Läs mer HÄR.

På norsk: Mer kjærlighet?
- Skaperkraft - "Å åpne for tre juridiske foreldre vil være å institusjonaliserer enda mer familiekonflikter enn det vi allerede har.
    Det er nemlig ikke slik at flere foreldre bare betyr mer kjærlighet. Tvert imot, og det er barna det kommer til å gå hardest utover.
   Arbeiderpartiet vil gjøre det mulig for ett barn å ha mer enn to juridiske foreldre. Det er slik at «tiden jobber for dette,» forklarer Martin Henriksen, leder av partiets familieutvalg. Og «akkurat som andre tabuer har falt de siste tiårene», vil også to-foreldre-tabuet falle."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar