Dagens Nyheter

5 maj 2017

Nyhetsflödet fredag den 5 maj

SAS slöjförbud är inte diskriminering
- f d flygkapten Jan Nordin i Expressen - "SAS uniformer har genom åren tagits fram med stor omsorg och en hel del kostnader, med stor hänsyn tagen till både utseende och funktion. I SAS reglemente ingår också att inte diskutera politik eller religion med gästerna. Då man finns till för världens alla kunder har man krav på sig att vara neutral både i sätt och utseende.
   Till uniformen tillåts inga egna krusiduller; inga extrema skägg, mustascher, naglar eller smycken och givetvis inga religiösa eller politiska symboler. Då den glatt leende kvinnan själv hävdar att hennes religiösa tro kräver att hon bär slöja så sprack det alltså där och då. Den är en religiös symbol som får stanna hemma. Det hedrar SAS att man följer en policy -  dessutom rättvis mot alla andra anställda som också kan tänkas vilja piffa till sig med några privata attiraljer.  Läs mer HÄR.


Dags att anlägga moteld
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän - "I ett läge där den svenska skolan befinner sig i det som närmast liknar kaos lägger Socialdemokraterna sin energi på att förbjuda religiösa inslag i skolan. Som svar på en interpellation från KD-ledamoten Tuve Skånberg i riksdagen häromdagen svarar gymnasieministern Anna Ekström följande: ”I min egenskap av socialdemokratisk politiker vill jag bekämpa att skolor har rätt att se till att barn och elever ber bordsbön på skoltid.”
   Annars är vi nog ganska många som anser att det finns mer allvarliga företeelser i skolan som behöver bekämpas än en enstaka bordsbön. De elever som låser in sig på toaletterna för att inte bli misshandlade eller helt enkelt stannar hemma från skolan uppgår till många tusen."
Läs mer HÄR.


Kritik mot Sverige efter Unesco-röstning
- Världen idag - "Tillsammans med länder som Pakistan, Qatar och Egypten röstade Sverige, som enda EU-land, för den Unesco-resolution som i princip fastslår att Israel inte har rätt till Jerusalem. Nu kommer kritik mot Sveriges agerande. ”I dag skäms jag för Sverige”, skriver resepredikanten Göran Duveskog.
   22 länder i Unescos verkställande kommitté röstade i tisdags för en resolution riktad mot Israel. I resolutionen beklagar kommittén bland annat att Israel fortsätter att genomföra utgrävningar och andra byggprojekt i Östra Jerusalem, samt upprepar att Israels Jerusalemlag, som gör gällande att Jerusalem är Israels odelade huvudstad, är "ogiltig och måste upphävas omedelbart".
Läs mer HÄR.

På norsk: Å gjøre det som er helt naturlig – en tid for alt
- Fra Jostein Nielsen blogg -
Det er et forunderlig paradoks at Jesus før sin død måtte gjøre overnaturlige tegn for at folk skulle tro ham (1), mens han etter oppstandelsen måtte gjøre det som er helt naturlig for at folk skulle tro.
"Da de i sin glede ennå ikke kunne tro, men bare undret seg, spurte han dem: «Har dere noe å spise her?» De ga ham et stykke stekt fisk, og han tok det og spiste mens de så på. (Luk 24:41-43) 
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar