Dagens Nyheter

4 maj 2017

Nyhetsflödet torsdag den 4 maj

 När skolan förmedlar att allt har blivit till av en slump, är den inte längre neutral.
- Jens Charlieson i Världen idag - "När skolan agerar korrekt så är det de senaste vetenskapliga rönen om vårt ursprung som lärs ut, och vetenskapen bör vi värdera högt. Däremot får barnen i dagens ”neutrala” skola också lära sig att allt detta fantastiska har skett av en slump, och skolan är därmed inte längre neutral. Vi kan räkna ett träds årsringar och berätta när trädet planterades och hur det har formats genom åren, men varför trädet planterades kommer alltid vara spekulationer. Flög fröet för vinden tills det råkade landa just där, eller valdes platsen omsorgsfullt ut innan en bonde planterade fröet? Det vet vi inte, och det måste vi förstå."
Läs mer HÄR.

Israel protesterar mot Sveriges röst om Jerusalem
- Dagen - "Sveriges ambassadör i Tel Aviv, Carl Magnus Nesser, har kallats upp till Israels utrikesdepartement i Jerusalem för att motta en israelisk protest, skriver Dagens Nyheter.
   De högre tjänstemännen har uttryckt sitt missnöje över Sveriges röst vid Unesco. Rösten är mot Israel och en del av ett systematiskt svenskt röstbeteende, säger Emmanuel Nahshon, talesperson för israeliska UD, till tidningen Times of Israel.
   Omröstningen sammanföll med Israels självständighetsdag, och resolutionen de röstade om underkänner bland annat Israels anspråk på suveränitet över hela Jerusalem."
Läs mer HÄR.

(S)kamlig skuldbeläggning av konfessionella friskolor
- Thomas Idergard i Signum - "Den nu pågående socialdemokratiska partikongressen har tagit upp kampen med Liberalerna om att vara hård mot konfessionella friskolor. Orsaken är att media det senaste halvåret har rapporterat om att en (1) sådan friskola, en muslimsk, praktiserat ideologiskt motiverad könsuppdelning av eleverna.
   Just fakta är besvärande frånvarande i diskussionen. Enligt Skolverket finns det totalt cirka 4 000 friskolor i Sverige, varav endast 66 – 1,6 procent av alla friskolor – är konfessionella. 54 av dessa är kristna, 11 muslimska och en judisk. Den friskola som kritiserats i media utgör 0,025 procent av alla friskolor. Undervisningen i konfessionella friskolor inom skolpengssystemet får enligt lag inte vara religiöst präglad utan måste följa den statliga läroplanen. Konfessionella aktiviteter måste vara frivilliga och förläggas utanför undervisningstid."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar