Dagens Nyheter

23 maj 2017

Nyhetsflödet tisdag den 23 maj

EU höjer tonen mot palestinsk terrorism
- Världen idag - "Palestinsk terrorism är ett hinder för en fredlig tvåstatslösning. Det slår Europaparlamentet fast i en ny resolution. En som har påverkat formuleringen är Lars Adaktusson (KD).
  ´Europaparlamentet fördömer allt våld och all terrorism mot israeler samt all uppvigling till     våld, vilket är helt oförenligt med arbetet för att främja en fredlig tvåstatslösning. Parlamentet fastslår att alla parter ska agera effektivt mot våld, terrorism, hatpropaganda och uppvigling för att återställa förtroendet och undvika en upptrappning som ytterligare försämrar utsikterna för fred.´
   Texten återfinns i en ny resolution från EU-parlamentet, och kan tyckas självklar, men enligt EU-parlamentarikern Lars Adaktusson är den ett trendbrott."
Läs mer HÄR.

 När uppenbarelse blir villfarelse
- Ruben Agnarsson i Inblick - "I samband med att påven besökte Sverige i samband med 500-årsfirandet av reformationen kunde man ha förväntat sig att den katolska kyrkan skulle tona ned de läror som provocerar lutheraner mest, exempelvis Maria-dogmen. Istället verkar det som om strävandena i Rom att marknadsföra denna kult snarare har intensifierats.​...
   Att bekämpa kyrkopolitik med kyrkopolitik leder inte framåt. Ett adekvat gensvar på dessa kyrkopolitiska anspråk – precis som Paulus i sitt första brev till det kyrkopolitiska käbbel som präglade församlingen i Korint – är istället en frimodig proklamation av korset som Guds kraft till frälsning. När den katolska kyrkan via invigningsritualer återigen vill inviga de nordiska länderna till Maria-kulten, kan vi ​istället påminna oss om och aktualisera korsets centrala betydelse för de nordiska länderna, vilket inte minst avspeglas i ​​ländernas nationalsymboler."
Läs mer HÄR.

Chris Cornells sista sång – en vädjan till Jesus
- Dagen - "En timme efter konserten med Soundgarden begick sångaren Chris Cornell självmord. Sista sången han sjöng var en bön riktad till Jesus.
   Nyheten om rockstjärnan Chris Cornells självmord chockade världen i veckan. Blott en timme efter att hans band Soundgarden i onsdags kväll avslutat sin konsert på Fox Theatre i Detroit hittades han död på sitt hotellrum på MGM Grand Hotel. Senare kom beskedet att 52-åringen tagit sitt liv.
   Sångens text handlar om en döende människa som vänder sig till Jesus i en sista vädjan att förbarma sig."
Läs mer HÄR.

På norsk: Steg 10: Oppgaven. Hvordan vil du bruke livet ditt som kristen?
- Perleportalen - "I Efeserbrevet 2,10 står det: «Vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle gå inn i dem.» Når man blir en kristen, fødes man inn i et nytt felles skap, Kristi kropp. Man får en ny identitet, en ny tilhørighet og en ny oppgave.
    Hovedoppgaven for alle kristne er å være et Guds tempel(1 Kor 3,16-17), det vil si å være et sted på jorden der Gud bor og bestemmer. Det får naturligvis konsekvenser for vår livsstil: Hvordan vi snakker, hvordan vi handler og hvordan vi bruker våre liv. Sammen har altså alle kristne et felles oppdrag på jorden: Å være Kristi kropp, å la Jesus bli så tydelig og synlig som mulig for alle mennesker."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar