Dagens Nyheter

16 maj 2017

Nyhetsflödet tisdag den 16 maj

Landet tvärtemot – igen!
- Israelkommentar i Värdlen idag av Tomas Sandell - "Ifall Sveriges nuvarande utrikespolitiska linje skulle beskrivas från litteraturens värld, skulle Pippi Långstrump ligga nära tillhands. Pippi är känd som tjejen som gör tvärtemot. När allt flera demokratiska länder håller på att tröttna på urholkningen av folkrätten och internationellt samarbete bidrar den svenska regeringen tvärtom till dess förfall.
   Likt en Pippi Långstrump som envisades med att gå baklänges i stället för framåt har den nuvarande utrikesministern gjort sitt yttersta för att belöna länder som gått tillbaka i utvecklingen i stället för att stödja en demokratisk utveckling."
Läs mer HÄR.

Barn har rätt till andlig utveckling
- Antje Jackelén i Hemmets Vän - "Sverige har undertecknat Barnkonventionen. I artikel 27 fastslås rätten för varje barn till den levnadsstandard som krävs för barnets fysiska, psykiska, andliga, moraliska och sociala utveckling. Att tillgodose dessa rättigheter ses i vårt land som en samhällsfråga – i vart fall när det gäller hälsovård och utbildning. Ingen politiker skulle komma på tanken att säga att det är en fråga av rent privat karaktär. Med rätta tar vi för givet att det angår hela samhället att barnen får sina fysiska, psykiska och sociala behov tillgodosedda. Beträffande den andliga och till viss del även den moraliska utvecklingen däremot är situationen mer förvirrad. Ofta sägs det att framför allt religiösa frågor endast hör till den privata sfären."
Läs mer HÄR.

Anna Sophia Bonde: Den svåra men viktiga växten
- Dagen - "Att ’mista sig själv’ eller att ’gå förlorad’ verkar inte vara detsamma som att mista livhanken.
   Från Jesu perspektiv verkar det finnas något som är värre än den fysiska döden och det är för en människa att förlora sin integritet, sitt hjärta, sin tillit till Honom. Samma tanke har vi ju i de välkända orden (1917) i Luk 9:25: Och vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men mister sig själv eller själv går förlorad?
   Att ”mista sig själv” eller­ att ”gå förlorad” verkar inte vara detsamma som att mista livhanken. Det handlar om döden i vidare, djupare bemärkelse, med konsekvenser både för detta livet och för tillvaron bortom tiden."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar