Dagens Nyheter

24 maj 2017

Nyhetsflödet onsdag den 24 maj

Tvinga inte präster att viga samkönade par
- Jan-Åke Karlsson i Bohusläningen - " ”Många menar att äktenskapet är till för man och kvinna”
   Vi lever i ett samhälle som kännetecknas av enkelriktad och ensidig respekt. Självklart ska varje enskild människa respekteras oavsett kön, hudfärg, religion eller sexuell läggning. Varje människa är unik, också de ofödda i moderlivet, och har ett okränkbart värde.
   I vår tid arbetas intensivt för att alla ska tycka likadant i homosexfrågan. Huvudaktör är RFSL, läs Riksförbundet för sexuell lössläppthet. Politiker darrar i knävecken, när RFSL erbjuder plats i Pridetåg. Det engelska ordet ”pride” kan översättas med högmod. Många politiker känner sig tvingade att delta, även om de innerst inne inte alls är stolta för det som ska manifesteras i tåget. Då gäller det inte människors lika värde. Alla är självklart lika mycket värda. Utan det gäller lösaktigt sexualliv, som RFSL förespråkar och försvarar."
Läs mer HÄR.

Barnmorska kämpar med miljonräkning efter abort-nej
- Världen idag - "Ellinor Grimmark har två veckor på sig att betala de enorma rättegångskostnaderna efter att ha förlorat i två instanser i det svenska rättsväsendet. Vi möter henne i familjens nya hem utanför Oslo.
– Vi är i akut behov av 714 948 kronor. Vi kan omöjligt bära den här bördan ensamma, säger Carl Johan Grimmark.
   Han är gift med Ellinor Grimmark, kvinnan som i flera år har nekats arbete som barnmorska i Sverige på grund av att hon, av samvetsskäl och på grund av sin kristna tro, inte vill utföra aborter.
   Tre och ett halvt år med rättsprocesser mot den svenska staten har kostat på."
Läs mer HÄR.

Pastor Merzek Botros: Sverige är i fara för radikala islamister
- Dagen - "Många gånger har jag varnat för den radikala islamistiska ideologin som invaderar Europa inklusive Sverige, som är en bördig jordmån för ett sådant hot. Anledningen är att regeringen inte har tillräckligt med erfarenhet inom detta område. Felet är att ignorera det som händer runt om i världen och att inte lära av det.
   Extremisterna är inte få, som många tror. Tvärtom finns det många skolor, universitet och även länder som finansierar den radikala islamiska ideologin."
Läs mer HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar