Dagens Nyheter

2 juni 2017

Nyhetsflödet fredag den 2 juni

Levande musik i parken
- Smålands-Tdningen - "Frälsningsarméns musikkår spelar vid Ingsbergssjön.
NÄSSJÖ Levande musik i det gröna, med ackompanjemang av Ingsbergssjöns fåglar väntar på lördag. Frälsningsarméns musikkår bjuder på promenadkonsert.
   För två år sedan invigdes bryggan i Ingsbergssjön. Musikkårens ledare Claes Kihlagård tog initiativ till en promenadkonsert, och det blev en uppskattad återkomst året därpå. Han uppskattar att det har varit runt 400 personer varje gång som stannat till för att lyssna till musikkåren. På lördag eftermiddag är det dags igen."
Läs mer HÄR.

Jönköpingsdag: "Flera helade"
- Världen idag - "Flera personer blev helade, några valde att ta emot Jesus och många ville prata tro. Det blev konsekvensen av att kristna gick ut på gatorna i Jönköping när Global Outreach Day ägde rum i lördags.
– Det var en väldigt lyckad dag. Vädret var toppen och det var ”Jönköpings marknad” så det var otroligt mycket folk ute, berättar Marcus Palmblad som tog initiativ till lördagens Global Outreach Day i Jönköping.
Samma dag, den 27 maj, genomförde kristna i många länder utåtriktade satsningar i sina städer. I Jönköping hade åtta olika kristna grupper, på totalt ett hundratal personer, valt att gå ut på gator och torg i Jönköping och berätta om Jesus."
Läs mer HÄR.

På norsk: De gode vanene – en tid for alt 
Fra Jostein Nielsens blogg
Når jeg forsøker å finne ut hva disiplene gjorde riktig mens de ventet på at Den hellige ånd skulle komme, ser jeg at det var viktig at de fulgte Jesu instruksjon. De vendte tilbake til Jerusalem, slik jeg leste i går, men Jesus hadde ikke sagt noe om hvor. Så hva skulle de da gjøre? De gjorde det som var mest naturlig for dem: "Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til". (Apg 1:13)
Les mer HER.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar