Dagens Nyheter

3 juni 2017

Nyhetsflödet lördag den 3 juni

Frälsningsarmén: Positivt men ingen mirakelkur
- Dagen - "Det är positivt att regeringens utspel omfattar trossamfunden". Det säger Johan Lahne, samordnare för Frälsningsarméns arbete med arbetslösa.
   Frälsningarmén är de är ett av de trossamfund som potentiellt skulle kunna anställa människor med hjälp av regeringens extratjänster, som Dagen tidigare berättat om.
– Vi är positiva att utspelet även omfattar civilsamhället och trossamfunden, säger han.
Men, någon mirakelkur för att få bukt med arbetslöshet tror han inte att det är."
Läs mer HÄR.

Be för Sverige på nationaldagen
- Patrik Sandberg i Hemmets Vän - "Sverigebönens enkla mål är folkväckelse genom bön, Anden och ordet. Jag kan se hur böneskålar fylls denna nationella bönedag och töms ut över hela landet. Jag kan se hur änglar väntar att bli ivägsända genom bönen. Jag kan se hur det andliga ledarskapet i stad efter stad reser sig. Jag kan se hur eld kommer ner över de som ber och plats efter plats står i brand. Tillsammans kring korset.
Läs mer HÄR.

Tysk läkare vägrade abort – vann i Arbetsdomstolen
- Världen idag - "Arbetsdomstolen i Lüneburg har ogiltigförklarat uppsägningen av en klinikchef i nordöstra Tyskland som försvarat en samvetsvägrande anställd. Det uppger organisationen Respekt.
   I början av året förklarade Thomas Börner, gynekologisk överläkare på Capio Elbe-Jeetzel-kliniken i Dannenberg, att han av religiösa skäl inte ville att aborter skulle utföras på avdelningen."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar