Dagens Nyheter

14 juni 2017

Nyhetsflödet onsdag den 14 juni

Låt sommarkonferenserna bli till vårdkasar och altarplatser
- Sven Nilsson i hemmets Vän - "Många förbereder sig just nu för att vara med i någon av alla de konferenser som kristenheten i Sverige inbjuder till i olika delar av landet. Utöver möjligheten till vila och rekreation utgör dessa mötesplatser en oerhörd potential för förnyelse och mobilisering av Guds folk. Rätt förvaltade kan dessa dagar då tusentals kristna utsätter sig för Guds ord genom förkunnelsen och den helige Andes närvaro bli andliga vårdkasar och altarplatser för överlåtelse med möjlighet till en kollektiv gudshändelse i landet."
Läs mer HÄR.

Tröjan fick Pridesymbol – fotbollsspelare hoppade av
- Världen idag - "I torsdags mötte det svenska damlandslaget i fotboll USA i Göteborg. Men en amerikansk spelare fattades. Anledningen tros vara att det amerikanska laget har Priderörelsens regnbågssymbol på sina landslagströjor.
   Jaelene Hinkle är namnet på en 24-årig amerikansk kristen fotbollsspelare som är försvarare i North Carolina Courag. Som en del i det amerikanska landslaget var hon uttagen att spela i landskampen mot Sverige på Gamla Ullevi i Göteborg i torsdags och mot Norge på söndagen. Men i tisdags meddelade det amerikanska fotbollsförbundet att Jaelene Hinkle hoppar av ”av personliga skäl”.
   Detta skedde mindre än två veckor efter att förbundet hade meddelat att de amerikanska spelarna skulle spela med landslags­tröjor där siffran var mönstrad som en regnbågsflagga – detta för att fira hbtq-rörelsens Pridemånad juni. Fotbollsmatchen ägde rum samtidigt som Göteborgs Pridefestival."
Läs mer HÄR.

Nu tar Ellinor Grimmark frågan om samvetsfrihet till Europadomstolen
- Dagen - "Barnmorskan Ellinor Grimmark fortsätter sin kamp för att kunna få jobba i yrket utan att behöva medverka vid aborter.
   På onsdag lämnar hon in sitt klagomål mot Sverige till Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna i Strasbourg.
   Ellinor Grimmark har väckt starka känslor och blivit rikskändis genom sin kamp för rätten till samvetsfrihet. Men hon har hittills förlorat i så väl tingsrätten i Jönköping som i Arbetsdomstolen i Stockholm i målet mot Region Jönköpings län."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar