Dagens Nyheter

22 juni 2017

Nyhetsflödet torsdag den 22

Barnmorskan som vägrar utföra abort och som stämmer Sverige
- Dagens Nyheter (Betallänk) - "Barnmorskan Ellinor Grimmark vägrade utföra aborter. Den drivna juristen Ruth Nordström tog sig an hennes fall.
   Tre år senare står de på Europadomstolens trappa – redo att stämma Sverige. DN:s Matilda Gustavsson och Nicklas Thegerström följer fallet från det småländska bibelbältet till domstolen i Strasbourg." DN-HÄR.

Gammal gudstjänst duger för Gud
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Dagens Nyheters teverecensent heter Johan Croneman. Han är en namnkunnig mångårig journalist som gjort sig känd för sina inte sällan bitska men träffande texter om olika programproduktioners tillkortakommanden....
   Att fira gudstjänst tillhandahåller ett ramverk som ger oss mening med våra liv och åskådliggör det mysterium som ändå aldrig riktigt kan förklaras. Gud möter oss. Vi får möta Gud. Vi anar meningen med livet och varför vi alls älskar. Det är så magnifikt omodernt att framhärda i denna respekt för något som alltid sett likadant ut. Kanske är det just därför det aldrig skulle bli en positiv recension i Dagens Nyheter?
Läs mer HÄR.

Alla åsikter är inte lika mycket värda
- Stefan Svärt i Världen idag - "Genom Facebook och bloggar har debatt- och diskussionsmöjligheter exploderat senaste tio åren. Det har också skett genom att vanliga tidningar ofta ger möjlighet för läsarna att skriva kommentarer på sina hemsidor, som till exempel respons till debattartiklar. Det pågår mycket diskussioner om att detta har förråat debattklimatet. Även om jag tycker att det kristna debattklimatet är bättre än det som vi kan se i mer sekulära miljöer, har det blivit en grövre ton i diskussioner även i kristna kretsar. Inte minst genom anonyma skribenters inlägg....
   Som kontrast till denna sanningens relativisering uppmanar Paulus Timoteus att vara sund och förnuftig på alla sätt. Som kristna i debatten bör vi präglas av ödmjukhet, vänlighet och saklighet – men också ett patos för det som är sant och rätt."
Läs mer HÄR.

Josefina Gniste vill att lovsången ska förena alla generationer
- Thomas Österberg i Dagen - " Nya sånger till Jesus fyller Nyhemshallen. Omkring 70 lovsångare och musiker i olika åldrar leder tusentals pingstvänner i tillbedjan under veckan.
– Jag längtar efter lovsång där alla generationer kan vara tillsammans, säger Josefina Gniste, lovsångsledare på Nyhemsveckan."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar