Dagens Nyheter

8 juni 2017

Nyhetsflödet torsdag den 8 juni

Ingen lösning med tvåstatslösning
De senaste tjugofem åren har det bland västliga politiker vuxit fram konsensus angående vad som är lösningen på konflikten mellan araberna och Israel. Denna konsensus uttrycks genom orden ”det finns ingen annan lösning än en tvåstatslösning”.
   Det är alltid problematiskt när man på det här sättet låser in sig i en box eftersom det inte lämnar något utrymme för nytänkande eller för anpassning till nya omständigheter.
   Det var Osloavtalet 1993 som, även om det inte nämner själva begreppet tvåstatslösning, sakta men säkert ledde till att detta blev den totalt dominerande synen. Israel har hela tiden varit delat vad gäller synen på en palestinsk stat, men de har påpekat att om detta ska ske så behöver det palestinska självstyrets (PA) stöd för terror upphöra. PA påstår att de inte stödjer terror, men de beskriver terrorister som hjältar och martyrer. Det har blivit en viktig del av deras etos och kultur.
Läs mer HÄR.

Nabeel Qureshi skriver uppföljare om Jesus och Allah
- Dagen - "Nu kommer uppföljaren till de uppmärksammade böckerna ”Jag sökte Allah och fann Jesus” samt ”Jihad - brännande frågor och svar” av Nabeel Qureshi. Författaren är en internationellt efterfrågad talare och föreläsare som arbetat med Ravi Zacharias International Ministries. Han är utbildad läkare och har senare studerat kristen apologetik flera amerikanska universitet. För närvarande doktorerar han i Nya testamentliga studier vid Oxford University i England."
Läs mer HÄR.

Åter dags för debatt om skolavslutning i kyrkan?
- Hemmets Vän - "Så här i slutet av maj närmar sig skolavslutningar och sommarlov. Under maj sista dagar ägnar sig landets lärare åt att registrera betyg och åt att förbereda årets skolavslutning....
   Här i Sverige har barnen påsklov, jullov och ledigt till Kristi himmelsfärdshelgen. Det är spår av kristendomen. Korset pryder vår flagga, kungen måste vara lutheran och Svenska kyrkan var en del av svenska staten fram till 1999. Att förneka detta är att förneka vår historia. Om vi ska klara av de utmaningar vi står inför idag när det gäller migration och integration måste vi sluta skämmas över det som är vanligt och gängse här i Sverige. En bra början är att upphöra med diskussionen om skolavslutningar i kyrkan."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar