Dagens Nyheter

23 juni 2017

Nyhetsflödet fredag den 23 juni

”Amen” förbjuds på kristna förskolan Krubban i Umeå
- Dagen - "Från och med nu är ordet ”amen” struket vid måltiderna på kristna Krubbans förskola i U- meå. I stället tackar man i en ramsa för sol, regn och mat.
– Kommunen hade synpunkter på hur vi hade det upplagt, och vi har gjort förändringar, säger förskolechef Britt-Marie Mårtensson."
Läs mer HÄR.

Frälsningsarmén: Religionens plats i skolan är stor fråga för oss
- Dagen - "För Frälsningsarmén är frågorna som rör religionens plats i skolan viktiga, säger informationschef Lars Beijer.
– Vi kommer att uttala oss mer övergripande under Almedalsveckan, säger han.
Umeå kommun förbjöd nyligen att Frälsningsarméns kristna förskola Krubban använde ordet "Amen" i bön tillsammans med barnen."
Läs mer HÄR.

”Vi kommer bli chockade när Nordkorea faller”
- Världen idag - "Nyligen avled den amerikanske studenten Otto Warmbier efter en tids fångenskap i Nordkorea. Samtidigt sitter uppemot 100 000 kristna nordkoreaner i fångläger i det slutna landet. Om de utsätts för samma behandling som Warmbier är svårt att veta, säger Sara Bornold på Open Doors. Men inhemska fångar behandlas generellt sämre än utländska, påpekar hon. – Jag tror att vi kommer bli chockade när landet faller och vi får se vad som har försiggått, säger hon.
   Det är inte bara stöld av propagandaskyltar som är straffbart i Nordkorea. Att vara kristen är i praktiken också olagligt.
– I Nordkorea ser man ledarna som gudar. Att vara kristen innebär att man tillber något som är högre än ledarna – därför ses de kristna som fiender till staten, säger Sara Bornold på organisationen Open Doors, som arbetar i tjänst för världens förföljda kristna."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar