Dagens Nyheter

1 juni 2017

Nyhetsflödet torsdag den 1 juni

Trosrörelsen och ortodoxa kyrkor går med i Sveriges kristna råd
- Dagen - "Trosrörelsen blir tillsammans med två ortodoxa kyrkor nya medlemmar i Sveriges Kristna Råd från och med årets möte.
– Vi har mötts av en stor öppen famn, säger Livets Ords förstepastor Joakim Lundqvist....
   Han betonade dock att rörelsen inte vill ”springa iväg” och ha för bråttom – därför har man valt att än så länge ha observatörsstatus. Det finns också en viss tveksamhet inom rörelsen inför medlemskap i SKR. Tveksamheterna rör främst vissa uttalanden som har gjorts om Israel."
Läs mer HÄR.

Frälsningssoldater möttes i domkyrka för att mobilisera
- Världen idag - "Att ´uppdatera; ge ny kraft och aktualitet till Guds stora möjligheter´. Det var agendan när Frälsningsarmén i helgen höll en nationell samling i Strängnäs.
Ett 100-tal salvationister hade mött upp för att hämta inspiration till nya frambrytningar. De hade kommit från hela landet, och Strängnäs visade sig från sin allra vänaste sida dessa dagar.
Deltagarna var främst ledare på olika nivåer inom Frälsningsarmén. Huvudtalare var Andrew Vertigan, frälsningsofficer från England, som jobbar med ett program kallat ”Fresh Expressions”. Programmets fokus är att inspirera till nya uttryckssätt och arbetsformer och att plantera nya kårer."

Frälsningsarmén har börjat lira på Karlavägen
- Mitti Hela Stockholm - " – Vi provade förra året och fick mersmak, säger tubaspelaren Michael Hjerpe.
   Du trodde kanske att de inte fanns kvar? Faktum är att Frälsningsarmén alltjämt är aktiva på Östermalm. Och nu har de återupptagit musicerandet. Du som flanerar utmed Karlavägen eller Nybrogatan stöter på bandet förr eller senare, det är nämligen där de två gatorna möts som de spelar sina kyrkliga favoriter."
Läs mer HÄR.

 Ellinor Grimmark: ”Tack snälla!”
- Världen idag - "Ellinor Grimmark är överväldigad över alla som har bidragit till miljonräkningen som hon fick från Jönköpings läns landsting. – Tack snälla! hälsar hon till alla som har skänkt pengar.
    Nu står det klart att Ellinor Grimmark slipper ta stora lån eller riskera att gå i personlig konkurs på grund av den rättegångsräkning på 1,6 miljoner som hon var ålagd att betala efter att ha kämpat för att få arbeta som barnmorska med samvetsfrihet.
– Det känns som en jättelättnad. Nu kan jag och min familj släppa det här, säger Ellinor Grimmark när Världen idag når henne på telefon i Norge."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar