Dagens Nyheter

25 nov. 2016

Nyhetsflödet fredag den 25 november

Cannabisvinden blåser starkare/Argumenten för legalisering håller inte streck.
- Elisabeth Sandlund i Dagen - "Av lätt insedda skäl hamnade resultatet i de folkomröstningar som genomfördes i USA på valdagen för ett par veckor sedan i medieskugga. De förtjänar att uppmärksammas i avskräckande syfte. Efter att allmänheten fått säga sitt i nio delstater får nu en fjärdedel av USA:s befolkning tillgång till cannabis som, som det så vackert heter, ”rekreationsdrog”.
Läs mer HÄR.

Hon mördades för att hon inte bar sjal
- Mohamed Omar i Hemmets Vän - "Under midsommarhelgen hittades en kvinna mördad på ett asylboende i Mariannelund. Maken erkände att han strypt sin hustru inför ögonen på parets treåriga dotter. Kvinnan hade slutat använda sjal, något som mannen var emot. Efter mordet lade han sjalen bredvid hennes lik. Denne man hade alltså sökt asyl i Sverige. Varför hade han valt vårt land? För demokratin? För sekularismen? För jämställdheten? Troligen inte.
   Detta fruktansvärda dåd har fått väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Kanske för att man inte vill underblåsa islamofobin?
   Vad som nu händer är att kvinnoförtrycket i islamiska länder kommer till oss. Det är ett förtryck som kommer från fundamentalistisk islam. I Sverige är det en extrem uppfattning att en kvinna alltid ska lyda sin man. Men i islamiska länder tycker väldigt många, kanske till och med en majoritet, att en hustru måste lyda sin man. Enligt en opinionsundersökning utförd av Pew 2013 är det just vad 93 procent av tunisierna, 92 procent av irakierna och 85 procent av egyptierna tycker. Det är med andra ord en helt normal uppfattning, inte extrem på något sätt."
Läs mer HÄR.

Förföljelse och falska profeter har följt kyrkan från början
- Folke Olofsson i Världen idag -  "I den kristna kyrkans långa historia finns det många exempel på falska profeter, irrläror och villfarelser, konstaterar Folke Olofsson. Det märkliga är att de allra flesta heresier dyker upp redan under de första århundradena. De återkommer sedan som teologiska perenner genom seklerna. Känner man de första heresierna, känner man också igen de flesta som kommer senare.
   Förföljelser och falska profeter är två företeelser som följt den kristna kyrkan och församlingen sedan begynnelsen. De har utgjort ett ständigt hot utifrån och inifrån."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar