Dagens Nyheter

16 nov. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 16 november

Allt fler finländare tror på Gud
- Dagen - "Allt fler finländare tror på Gud. Det visar en ny undersökning som gjorts av den lutherska kyrkan i Finland.
   Allt färre svenskar tror på Gud, enligt en undersökning vid SOM-institutet i Göteborg som Dagen skrivit om.
   I Finland är det precis tvärtom. Under 2000-talet har antalet som säger att de tror på Gud minskat men en färsk studie visar att antalet nu i stället ökar.
   På fyra år, mellan 2012 och 2016, har det antal som uppger att de tror så som kristendomen presenterar Gud, ökat från 27 procent till 33 procent. En ganska stor ökning, alltså."
Läs mer HÄR.

”Tillbedjan ska inte vara utmärkt utan korsmärkt”
​- Världen idag - "I helgen träffades drygt 400 förväntansfulla deltagare till en allkristen lovsångskonferens i Huskvarna. Förväntningarna var stora och en av visionerna var att fördjupa tillbedjan, både i och utanför kyrkan.
Temat för konferensen, som arrangerats av David Media sedan 2005, var helighet och en öppen famn. Många av deltagarna var lovsångsledare i sina församlingar. Mikael Hallenius som var huvudtalare på konferensen utgick under lördagen från Romarbrevet 11:36–12:8. Mikael berättade att det är viktigt att vi har rätt fokus och motiv när vi tillber Gud tillsammans. Tillbedjan handlar om vårt gensvar till Gud. För Gud handlar det inte om prestation utan om våra hjärtan. Vi behöver bli fria från religiös prestation och inse att Gud är helig och alltid kommer att sitta på tronen oavsett vad som händer, det är därför vi tillber och lovsjunger honom, undervisade han."
Läs mer HÄR.

En unken nutidshistoria
- Ruben Agnarsson i Inblick - "När den folkkäre KD-profilen Alf Svensson nu höjer rösten angående de totalitära idéer som i decennier präglade den svenska skolan – och även påverkade det svenska samhället i stort – finns det anledning att lyssna.
 Inte bara för att han som före detta gymnasielärare har personliga erfarenheter av hur infiltratörer från DDR dök upp på hans skola i egenskap av övertygade lärarkollegor som ville sprida sina idéer från DDR till den svenska skolan.
   Som pionjär för kristdemokraterna – som startade 1964 – har Alf Svensson framför allt en unik erfarenhet från det samhällsklimat som präglade Sverige från 1960-talet och framåt och som ledde till att Kristdemokraterna bildades."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar