Dagens Nyheter

24 nov. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 24 november

Debatt om präster och vigsel av samkönade
- Världen idag - "Kyrkomötet. De socialdemokrater som i en motion velat ålägga alla blivande präster att viga samkönade par valde på tisdagen en annan väg, sedan utskott och läronämnd avstyrkt deras förslag. Under debatten i kyrkomötet presenterades ett tilläggsyrkande om att låta utreda hur Svenska kyrkan säkerställer "att ingen utsätts för diskriminering" i samband med vigsel."
Läs mer HÄR.

Brexit, Trump – och Le Pen?
Rubens blogg - "Det som medier och opinonsmätningar har beskrivit som helt omöjligt har nu vid flera tillfällen hänt. Storbritanniens befolkning har röstat för ett utträde ur EU och Trump vann nyligen USA:s presidentval. I samband med det franska presidentvalet i april och maj nästa år kan det vara dags för nästa chock: då kan nämligen den högerpopulistiska Marine Le Pen vara Frankrikes president.
    Ett sådant valresultat skulle helt och hållet vända upp och ned på samtliga säkerhetspolitiska kalkyler i Sverige. Vårt lands säkerhetspolitik bygger nämligen på föreställningen om ett starkt USA som intresserar sig för Europas demokratiska frihet, samt på ett enhetligt Europa som står enade mot totalitära och krigshetsande politiska ledare."
Läs mer HÄR.

 Rekordmånga lämnar Svenska kyrkan
- Sändaren - "Aldrig tidigare har så många medlemmar lämnat Svenska kyrkan som i år, över 80 000.
   I och med oktober månad uppgår antalet aktiva utträden till 80 377. Den tidigare högsta helårsiffran på 79 032 från 2004, är redan passerad med två månader kvar av året.
   I oktober fortsatte de höga utträdena ur Svenska kyrkan. 20 374 valde att avsluta sitt medlemskap, mer än 7000 fler än under samma månad förra året. "
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar