Dagens Nyheter

1 nov. 2016

Nyhetsflödet den 1 november

Civila äktenskap gör slut på striden i kyrkan
Carl-Erik Sahlberg och Håkan Sunnliden på Claphaminstitutets hemsida - "Äktenskapsfrågan är infekterad. Det finns ett botemedel: inför civiläktenskap!
   Staten ska vara neutral i förhållande till trossamfund och deras uppfattningar. Om staten tvingar samfund och vigselförrättare att handla på ett visst sätt – exempelvis att viga samkönade par – ger man upp denna grundläggande princip. Vissa samfund får då i praktiken en privilegierad ställning. Det är inte rätt att staten betygssätter trossamfund och ger befogenheter enbart åt vissa."
Läs mer HÄR.

Sverige fick se Frälsaren i Friends Arena
- Världen idag - "Med fullt tryck och uppemot 30 000 besökare genomfördes det kristna stor-eventet Awakening Europe på Friends Arena i helgen. – Imponerande, tyckte Aftonbladets reporter som var på plats i vimlet.
Känslan av något nytt låg i luften denna sena oktoberhelg. Halloweenmörker och bistra vindar kunde omöjligt stoppa den våg av värme och ljus som sköljde över huvudstaden."
Läs mer HÄR.

Awakening Europe ställer missionsbefallningen på sin spets
- Dagen - "Friends arena hade lagt taket på, men det tycktes inte störa kontakten uppåt för tiotusentals deltagare i Awakening Europe. Frågan är om något lag någonsin intagit denna spelplan lika segervisst.
Förväntan på gudsnärvaro var milt sagt påtaglig bland dem vi pratade med i de ringlande köerna i utanför nationalarenan. Många hade rest långt, en hel del hade korsat nationsgränser. Åtskilliga norrmän och danskar och mer än 1 000 tyskar var på plats. Ett gäng finländare hade chartrat hela Silja Symphony och passade på att ordna lovsångskonsert i fartygets nattklubb."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar