Dagens Nyheter

12 aug. 2016

Nyhetsflödet fredag den 12 augusti

Kritiserad professor slår tillbaka
- Andreas Ekström i Sydsvenskan (2003) - "Det är några år sedan religionsforskaren Chrys Caragounis skrev sin kontroversiella bok "Homoerotik". är han nu blev professor - då tog det, om uttrycket tillåts, hus i helvete.

   En bok med titeln "Homoerotik" letar man kanske inte efter på hyllan för religionsforskning.
   Men det är där den står.
   Chrys Caragounis, nyutnämnd professor i Lund, har skrivit den. Hundra sidor, ungefär, i anspråkslös utformning. En bok om hur man såg på homosexualitet under antiken, baserat på en rad antika texter.
   Det är inte konstigare än så - trots det har det blåst upp till storm om bokens innehåll.
- Jag blev ju precis utnämnd till professor. Det är väl någon som inte tycker om mig som har sett till att de här vantolkningarna av min bok och min person har kommit fram, säger Chrys Caragounis.
   Sydsvenskan träffar honom hemma i ett av de belamrade arbetsrummen i Staffanstorp. Böcker trängs överallt, på tyska, engelska, grekiska och svenska och säkert fler språk. Biblar och uppslagsverk delar hyllor med titlar av Tolkien och andra skönlitterära författare."

Läs mer HÄR.

Kristna vicekandidater i nyckelroller
- Lennart Sacrédeus i Hemmets Vän - "Här i USA, där jag befinner mig, är det ingen överdrift att påstå att de två stora partiernas presidentkandidater har uppenbara problem att skapa förtroende hos väljarna. Aldrig tidigare har amerikanska opinionsundersökningar kunna visat på en så stor misstro och stort avståndstagande till båda huvudkandidaterna.
   Inte utan skäl har följdriktigt demokraten Hillary Clintons vicepresidentkandidat TimKaine och republikanen Donald Trumps parhäst Mike Pence fått mångas ögon på sig och visat sig vara extra viktiga personer för de två presidentaspiranterna i deras strävan att kunna kommunicera med allmänheten.
   Att demokraten Kaine och republikanen Pence är varmt troende kristna – och gärna motiverar sitt politiska arbete och sin värdegrund utifrån en religiös grundsyn – förstärker bilden av två vicepresidentkandidater med en viktig roll att spela för att skapa trygghet och stabilitet i respektive partiläger samt inge förtroende hos såväl kärnväljare som oberoende mittenväljare."
Läs mer HÄR


Imamsonen lever med ständiga dödshot
- Världen idag - "Broder Rachid är imamsonen som blev kristen och i dag når miljontals människor i arabvärlden. Trots att han lever under ständiga dödshot fortsätter han att sända ut sina program som jämför islam och kristendom. – All frihet har ett pris. Jesus betalade också ett högt pris för vår frihet, säger han när Världen idag möter honom under en arabisk konferens i Solna.
   Det var efter att själv ha jämfört kristendom och islam som den marockanske imamsonen broder Rachid valde att lämna sin muslimska tro och bli en kristen. Beslutet möttes med allt annat än glädje av hans familj och släktingar, men det var inte förrän han började göra ett tv-program, som jämför just islam och kristendom, som förföljelsen tog fart på allvar."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar