Dagens Nyheter

18 aug. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 18 augusti

Islam avhumaniserar kristna
- Mona Walter i Dagen - "Det är inte de jihadister som utför attacker runt om i Europa som är det verkliga problemet. Problemet finns redan i islam som inte erkänner andra religioner och ser icke-muslimer som dem som förnekar sanningen, skriver Mona Walter.
   Jag var tidigare muslim men sedan drygt tio år är jag troende kristen. Runt om i världen har kristna utsatts för en grym förföljelse i tusen år. I Mellanöstern där kristendomen har sin vagga är den endast en spillra av vad den varit.
   De kristna kallas för ”dhemmis”, andra klassens medborgare utan samma rättigheter som dem som bekänner sig till islam. Till och med deras id-kort och pass är märkta med den kristna tillhörigheten."
Läs mer HÄR.

Christer Sturmark går med i ”Mitt kors”
- Världen idag - "Facebookgruppen ”Mitt kors”, som ska visa solidaritet med förföljda kristna, har på tisdagen drygt 6 700 medlemmar. En av de senaste är Christer Sturmark, ordförande i Humanisterna....
   Christer Sturmark skriver vidare att han som sekulär humanist känner ”djup avsky mot det som kristna utsätts för i Mellanöstern just nu” och att det som pågår kan beskrivas som ett folkmord."
Läs mer HÄR.

 
ISIS Has A New Focus: Killing Christians And Bombing Church
- Prophesy News Watch - "If you are a Christian, ISIS wants to kill you. Our politicians keep telling us that our battle with ISIS is not a "religious war", but to ISIS it most certainly is."
Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar