Dagens Nyheter

3 aug. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 3 augusti

Kort reflektion om Svenska kyrkan och Pride
- Jonas Nordén i Efter Kristus - "Igår var det den stora Pride-dagen i Stockholm. Svenska kyrkan väljer att gå med i tåget under en stor banderoll som säger ”Låt hjärtat bestämma”. Jag är säker på att väldigt många uppfattar det budskapet väldigt positivt. Det är ett modernt och uppmuntrande budskap. Men den stora frågan är: är det kyrkans budskap? Är det verkligen detta som kristen tro handlar om? Att vi ska leva helt och fullt efter vad vårt eget hjärta vill?"
Läs mer HÄR.

Dödshjälp aldrig en ”rättighet”
- Världen idag - ”Numera verkar det närmast kunna betraktas som en rättighet att stipulera sina egna rättigheter, inte minst i frågan om ’rätten till sin död’”, skriver teologen och prästen Anna Sophia Bonde, i en protest mot att livet skulle ha ett ”bäst före-datum”.
”Rätten” till sin egen död, även kallad dödshjälp, får allt större gehör i samhällsbruset. Att debatten om dödshjälp på nytt kommit igång i Sverige är inget att förvånas över. Det är en konsekvens av en långt dragen individualism. Ja, om man så vill, ett symptom på att människan inte längre betraktar sig som skapad av Gud och därmed a priori älskad och värdefull. Hon måste, tror hon, själv definiera sitt liv och drar därför slutsatsen att denna "frihet" gäller också livets slutpunkt. Det är bekymmersamt om dessa tankar får fäste hos gemene man. Mycket tyder på att dessa idéströmningar inte knackar på dörren och väntar. De är bevisligen redan inne och skördar framgång genom att högljutt vurma för denna så kallade "rätt", denna så kallade "frihet".
Läs mer HÄR.

Behöver tron försvaras?
- Dagen - "Att försvara tron är en hållning som har stöd i Bibeln, skriver Olof Djurfeldt, apropå en aktuell debatt.
Försvarar evangeliet sig självt eller behövs det också apologeter som ägnar sig åt trons försvar. Frågan diskuteras just nu. För en som ägnat många år åt att delta i debatten kring kristen tro och kristna värderingar och upplevt detta som en kallelse, är svaret givet. Tron attackeras från många olika håll, baktalas och förvrängs – så var det från början och så är det nu. Försvaret av tron blir då en naturlig del av den kristna förkunnelsen. Och det är ett försvar som kräver omdöme, klarhet och frimodigt engagemang."
Läs mer HÄR.


Jesus was not a good moral teacher
- YouTube - "In Episode 1 of the "Illuminate" series, we take a deep, unconventional look at who Jesus really was."
Watch HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar