Dagens Nyheter

5 aug. 2016

Nyhetsflödet fredag den 5 augusti

Historiskt stor väckelse bland muslimer
- Världen idag - "En historisk tillväxt av antalet kristna pågår i den muslimska världen. Islamistisk förföljelse och kristna som gensvarar i kärlek, är två förklaringar.
Listan över evangelisk tillväxt toppas av Iran. Landets kristna kyrka såg ut att ha nått vägs ände när den islamiska revolutionen segrade 1979. Missionärer utvisades, evangelisation blev olagligt, biblar på persiska förbjöds och pastorer dödades. Den kristna kyrkan såg ut att dö. Men det skulle bli tvärtom."
Läs mer HÄR.


Sex och politik
- Hemmets Vän - "Så har sex återigen blivit en politisk fråga. Nej, det är inte Kristdemokraterna som rår för det, utan Socialdemokraterna. Regeringen gav nämligen förra veckan Folkhälsomyndigheten i uppdrag att ”genomföra en nationell befolkningsstudie på området sexuell och reproduktiv hälsa samt rättigheter”. Detta i syfte att ”skapa bättre förutsättningar för ett effektivt folkhälsoarbete”....
...Men det är svårt att bortse från den politiska agendan att faktiskt förändra synen på värderingar och normer om sex och relationer. De värderingar som funnits och som finns nu är tydligen inte bra och det vill regeringen ändra på. Det märks inte minst i vilka delar av civilsamhället som omnämns i sammanhanget; RFSL och RFSU, men inte kyrkan. Man kan ju fråga sig vilka normer och värderingar som ska bort och vilka som ska in."

Läs mer HÄR.

Jesus till alla
- Frälsningsarméns hemsida - "Framtiden börjar nu. Vi ser en armé fylld av den helige Ande. En armé med Ett uppdrag och Ett budskap. I vår vision vill vi särskilt betona utvalda fokusområden.
På väg mot år 2020 ser vi att
- Vi genom Andens strategiska ledning har utökat vår närvaro i storstädernas förorter och i landsorten och vi finns bland de sårbara och marginaliserade.
- Vi tränar soldater och medlemmar i alla åldrar att återspegla Jesu liv i sin samtid...."
Läs mer HÄR.

Why The Salvation Army Is In Decline and What We Can Do About It


- From JAC Online by Captain Pete Brookshaw - 
This may well be my most provocative article yet. Sometimes things are just painful. If you don't like pain, please turn away now. And this blog comes with a warning; these are my thoughts and my musings, not that of The Salvation Army, nor those of my wife. My children are only 2, 5 and 7, so it sure ain't theirs either. You can blame me if you disagree.

The Salvation Army is in decline.


The quicker we acknowledge the truth, the better.
Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar