Dagens Nyheter

30 aug. 2016

Nyhetsflödet tisdag den 30 augusti

Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga
- Dagen - "Gudstro är den vetenskapliga världsbilden. Annat är till stor del fria fantasier. Det säger Allan Emrén, filosofie doktor i fysikalisk kemi och anställd vid Göteborgs universitet och Chalmers under 35 år."
Läs mer HÄR.

Pastorsbrist utmanar många svenska frikyrkor
- Världen idag - "Trots stort söktryck på pastorsutbildningen saknar många församlingar inom exempelvis Evangeliska Frikyrkan (EFK) och pingströrelsen pastorer.
   Inom EFK står nästan hälften av samfundets 300 församlingar utan pastor.
– De flesta av dessa är små församlingar som inte har råd att avlöna en pastor. Sedan har någon enstaka församling medvetet valt bort den traditionella pastorsrollen, förklarar Øyvind Tholvsen, ansvarig för församlingsutveckling inom EFK."
Läs mer HÄR.

Småländskt kommunalråd tar hoten från Ryssland på allvar
- Ruben Agnarsson i  Inblick - "Master som trillat ned, flygkommunikation som satts ur spel, sjukhusepidemier och försenade tåg. Kommunalrådet Magnus Gunnarsson (M) ser ett samband mellan ett ökat hot från främmande makt och de sabotage som på senare tid genomförts mot viktig infrastruktur i Sverige.
– Även om en del har helt naturliga förklaringar är vi naiva om vi tror att alla dessa sabotage och förstörda anläggningar endast är tillfälligheter. Vi befinner oss i ett annat hotläge nu, säger det moderata kommunalrådet i Ljungby, Magnus Gunnarsson.
– Vi får inte glömma att även de händelser som inte är sabotage, ger främmande makt möjlighet att samla information så att de kan dra slutsatser, eftersom vårt samhälle är så öppet, förtsätter han."
Läs mer HÄR.

 Utvisade söker hjälp hos Frälsningsarmén
- SR P4 Skaraborg - "Hos Frälsningsarmén i Skövde märker man att allt fler personer som utvisats kommer för att få hjälp. 1 juni skärptes asyllagen och personer med utvisningsbeslut har inte rätt till varken bostad eller bidrag.
   Mikael Lehnberg, ansvarig för det sociala arbetet på Frälsningsarmén i Skövde ser hur människor hamnar på gatan.
– Många kommer till oss och har ingen ersättning över huvud taget. Man är i behov av veckovis läkarbesök och mediciner. Men eftersom Migrationsverket har strypt allt det här så är man bekymrad hur man ska klara sig."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar