Dagens Nyheter

13 aug. 2016

Nyhetsflödet lördag den 13 augusti

Bistånd finansierade Hamas terrorverksamhet
- Ruben Agnarsson i Inblick - Australien och Tyskland stoppar sitt bistånd till hjälporganisationen World Vision, efter avslöjandet om att hundratals miljoner biståndskronor gått till terrororganisationen Hamas.
   En två månader lång undersökning av Israels säkerhetstjänst som presenterades i förra veckan visar att Hamas har använt hundratals miljoner kronor – hela 60 procent – från den australiensiska organisationen World Visions bistånd, till sin militära gren.
   Det handlar om närmare 70 miljoner biståndskronor varje år som kanaliserades till att köpa vapen, bygga attacktunnlar och andra krigsförberedelser mot Israel.
   Civilingenjören Muhammad Halabi pekas, i egenskap av ledare för World Visions arbete i Gaza, ut som hjärnan bakom operationen. Han infiltrerade organisationen år 2005 på uppdrag av terrorgruppen Hamas, och avancerade till att bli organisationens chef år 2010, enligt Jerusalem Post."
Läs mer HÄR.


 Varför kritisera stöd till förföljda kristna?
- Lukas Berggren i Världen idag  - "Svenska kyrkans ledning är mer upptagen av att kritisera initiativ till stöd för förföljda kristna, än att kritisera själva förföljelsen av kristna.
   Det har blåst upp till debatt om korset i Svenska kyrkan. Nu är ju för all del Bibeln tydlig med att ordet om korset är ”en dårskap för dem som går förlorade”. Men att korset skulle bli ifrågasatt av kyrkans egna företrädare är måhända mer svårsmält. Men å andra sidan var det ju inte så länge sedan som biskop Eva Brunne ville bära ut korset i Sjömanskyrkan och ersätta det med en markering om böneriktningen till Mecka. Så vi ska kanske inte fortsätta förvånas."

Läs mer HÄR.

Svenska kyrkan i kris
- Ledaren i Hemmets Vän - "Medlemstappet för Svenska kyrkan fortsätter. Under första halvåret 2016 tappade kyrkan dubbelt så många medlemmar som året innan.
   Vilken roll ska Svenska kyrkan ha i det svenska samhället fram­över? Uppenbarligen har samfundets ledning svårt att hitta en rimlig linje. Här följer fem tankar som inspiration i processen."
Läs mer HÄR.



Hvile er å slappe av sammen!
- Jostein Nielsens blogg - "Det er snart 30 år siden vi tok utfordringen med å lede Jørpeland korps i kombinasjon med studier (pendling), andre småjobber og ansvar som småbarnsforeldre.
   Vi har mange gode minner, men jeg tror det var der jeg lærte noe veldig viktig som har fulgt meg siden. På grunn av det høye aktivitetsnivået besluttet Magna og jeg følgende: Fokuset når vi kommer sammen til møter må være å hvile i Herrens nærvær - også for oss!"
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar