Dagens Nyheter

10 aug. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 10 auguti

Kritiska KD-röster kan inte viftas bort
- Dagen - "Överhängande risk att gräsrötterna tappar sugen, skriver Elisabeth Sandlund.
   Får Ebba Busch Thors deltagande i Prideparaden för en dryg vecka sedan långsiktiga och allvarliga konsekvenser för Kristdemokraternas förutsättningar att förbli ett riksdagsparti även efter nästa val med chans att vara med och återta den borgerliga regeringsmakten? Eller kommer kritikstormen att ha mojnat långt innan det är dags att på nytt vinna väljarnas gunst?"
Läs mer HÄR.

Bytte yoga mot Jesus – fick inre harmoni
- Världen idag - "Yoga blev för Erika Järnkvist något negativt som drev henne till ett tillstånd av utbrändhet. "Ytterst handlar yoga om att släcka livet", menar Erika som fann harmoni hos Jesus Kristus. Erikas liv fick en vändpunkt då hon, 23 år gammal, blev en bekännande kristen. I det läget avsade hon sig den österländska andligheten och yogan. Nästan omedelbart erfor Erika en markant vändning i sitt hälsoläge.
– Redan efter två veckor kunde jag börja gå till jobbet igen efter en lång sjukskrivning, säger Erika och beskriver en ny vårtid i sitt liv, en tid av inre befrielse och upprättelse.
– Mina depressiva tankar försvann mer och mer, berättar hon. Jag upplevde glädje på riktigt, något jag inte hade känt på länge. En ny frid fyllde mig och efter ett halvår var jag fri från de panikattacker som plågat mig under flera år."
Läs mer HÄR.

Gubbröra
- Per ewerts blogg - "Gubbröra är såvitt jag minns en klassisk svensk sommarrätt. I år serveras dock rätten mer bokstavligt på den internationella scenen. Det är nästan kusligt hur samtidigt åtminstone tre herrar konkurrerar om medieutrymmet, men ofta tycks drivna av samma motiv och tillvägagångssätt. Deras gemensamma slogan kan i internationell version utläsas: ”Make X great again!” Men deras agerande väcker minnet av mörka skuggor från historien.
   I politisk konst får man nog ändå hålla de två från vår hemisfär som skickligare. Men både Putins och Erdogans sätt att kväsa opposition och stänga ute förment farliga utländska influenser är djupt obehagliga. Det har sannerligen inte varit brist på internationellt material att skriva ledartexter om denna sommar. Igår skrev jag på Världen Idags ledarsida om Putinregimens nya lag som i princip gör all missionerande och evangeliserande verksamhet förbjuden utanför kyrkporten. Religionsfriheten i Ryssland bär därmed numera flera likheter med sovjettiden. Det är en utveckling som gått i tangentens riktning, men det är ändå beklagligt att se att en sådan inskränkande lag nu blivit verklighet."
Läs mer HÄR.

Palestinsk gruppe: Stem på oss. Vi drepte flest israelere!
- Israel Today - "I forkant av et viktig kommunevalg søker partiet til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas støtte basert på partiets vold mot israelere.
   I et innlegg på den offisielle Facebook-siden til Abbas sitt parti Fatah ligger det en liste over partiets største prestasjoner. Blant disse er en påstand om at de kan skryte på seg å ha tatt livet av 11.000 israelere." Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar