Dagens Nyheter

14 okt. 2016

Nyhetsflödet fredag den 14 oktober

När lögnen ges företräde
Ruben Agnarsson i Inblick - "De senaste veckornar har vi läst om ryska flygoffensiver som bombar FN-konvojer med mat, sjukhus och andra civila mål i Aleppo.Hundratals barn finns bland dödsoffren, sjukhusen har bombats med splitterbomber för att orsaka största möjliga skador.
- FN-chefen Ban Ki-Moon kallar flygattackerna mot sjukhusen för krigsbrott.
- Även FN-sändebudet Staffan de Mistura menar att användningen av "sofistikerade" vapen kan utgöra ett krigsbrott.
- Frankrikes FN-ambassadör Francois Delattre och hans brittiske kollega Matthew Rycroft säger samma sak. USA:s FN-ambassadör Samantha Power kallar det ryska agerandet ”barbari”.
- EU:s utrikeschef Federica Mogherini säger att Rysslands agerande mot civila i Aleppo är ”ett oacceptabelt brott mot internationell humanitär rätt”.
   I denna situation bjuder Sveriges Radio in Rysslands ambassadör för att ge sin syn på relationerna mellan Sverige och Ryssland. Det måste vara helt unikt att ett annat lands ambassadör får medverka i detta prestigefyllda program i Sveriges Radio. Ännu mer sensationellt är det att endast drygt tre minuter av den halvtimmeslånga intervjun handlade om krigsbrotten i Aleppo. Oförargliga frågor från programledaren viftades bort med hänvisning till att uppgifterna om vem som bombat sjukhus och FN-konvojer inte är tillförlitliga."

Läs mer HÄR.

”Handlingsfriheten för präster kan begränsas”
- Världen idag - "Prästerna avkragades av domkapitlet i Göteborg efter medverkan i Missionsprovinsens gudstjänster, men beslutet upphävdes av överklagandenämnden. Biskopen Per Eckerdal har dock drivit saken vidare och nu vill Gudstjänstutskottet i kyrkomötet att behovet av ändringar i kyrkoordningen utreds.
   Världen idag har tidigare berättat om konflikten i Göteborgs stift. I grunden handlar frågan om huruvida Missionsprovinsen ska ses som en fristående kyrkobildning, eller ett fritt stift i Svenska kyrkans andliga tradition.
   Tidigare i år stoppade den högsta juridiska instansen inom Svenska kyrkan, överklagandenämnden, ett beslut som domkapitlet i Göteborg fattat att förklara tre präster obehöriga för tjänst i kyrkan."

Läs mer HÄR.

Fra den norske siden - Steg 8: Medmenneskelige forhold. Vil du være en del av et fellesskap som støtter deg?
- Fra Perleportalen.no - Tenk deg et sykkelhjul med fire eiker. Om ikke navet sitter i sentrum av hjulet, eller om en av eikene er for lang, så kommer hele sykkelen i ubalanse, og den kommer til å humpe opp og ned bortover velen. Slik er det også i det kristne livet. Navet, sentrum i det kristne livet, er Jesus Kristus. Om ikke han får være sentralaksen som gjennomsyrer alt annet i livet, kommer det kristne livet i ubalanse.Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar