Dagens Nyheter

23 okt. 2016

Nyhetsflödet söndag den 23 oktober

Oacceptabel svartmålning av Israel
- Lars Adaktusson i Hemmets Vän - "Samtidigt är det sorgligt att behöva konstatera att FN-systemet alldeles för ofta används för att smutskasta Israel. Vid generalförsamlingens session 2015 antogs 20 resolutioner som kritiserade Israel jämfört med tre resolutioner om hela den övriga världen. Inte ett ord nämndes om diktaturer som Kina, Kuba, Saudiarabien, Sudan, Jemen och Zimbabwe.
   I mars i år avslutade FN:s råd för mänskliga rättigheter, UNHRC, ett månadslångt möte med att påstå att Israel är det land i världen som mest flagrant kränker mänskliga rättigheter. Fem resolutioner mot Israel antogs, men bara en vardera om situationen i diktaturer som Syrien, Nordkorea och Iran....
...För några år sedan konstaterade FN:s dåvarande generalsekreterare Kofi Annan att Israel bedöms hårdare än sina fiender, ”särskilt inom vissa FN-organ”. Oavsett om det handlar om UNHRC eller Unesco måste detta destruktiva agerande få ett slut. Svartmålningen av Israel, antisemitismen och den rena historieförfalskningen inom ramen för FN är oacceptabel.
   Att den svenska regeringen väljer att medverka till detta är beklämmande och sorgligt.
Läs mer HÄR.

Jag känner mig äcklad av Halloween
- Felicia Ferreira i Dagen - "Det är svårt att mota mörkret med mer mörker.
   Alla helgons dag närmar sig och så även den från väst importerade helgen Halloween. Mitt digitala flöde har redan börjat fyllas av maskeradsnack och festinbjudningar. Jag har aldrig gillat Halloween och skräckteman men i år blir jag på något sätt extra äcklad av mördarteman, svärd, skelett och blod. Med allt lidande som pågår runt omkring oss och över världen känns det som om det är fullt tillräckligt med verklighetens skräckscener."
Läs mer HÄR.

Fler kristna irakier i Sverige än i Irak
- VG/Norge - De kristne forsvinner fra Midtøsten: – En av vår tids store tragedier
   Mens kampene raser rundt Mosul, har de aller fleste kristne i den IS-kontrollerte storbyen allerede flyktet.
   Det store slaget om den IS-holdte millionbyen Mosul i Irak startet denne uken. Ulike styrker, med ulike motiver, angriper terrorgruppen fra alle kanter.
Men for byens tradisjonsrike kristne befolkning er det lite som kan reddes.
Da IS inntok Mosul i juni 2014 var det om lag 60.000 kristne i byen. Nå, to år senere, er det nesten ingen igjen.
– Med svært få unntak har alle kristne blitt fordrevet fra Mosul og de omkringliggende områdene, sier journalist og forfatter Lars Akerhaug til VG.
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar