Dagens Nyheter

6 okt. 2016

Nyhetsflödet Torsdag den 6 oktober

De laddar för 20 000 i jättearenan
- Dagen - "I fjol samlades över 20 000 människor i tyska Nürnberg. Nu är det dags i Stockholm. Teamet bakom kristna Awakening Europe laddar för att fylla Sveriges största arena.
   Det verkar vara de kristna arenasatsningarnas tid. Förra sommaren: tredagars väckelsegudstjänst i Globen. I vintras: Fullsatt evenemang i Waterfront arena, Stockholm. Och nu: national­arenan Friends i Solna. Dessutom väntas påven fylla Swedbank stadion i Malmö strax därefter.
   Visserligen är arrangörerna olika och de förstnämnda är löst sammansatta nätverk snarare än etablerade samfund. Men målet är detsamma. Kristna ska aktiveras och dela sin tro, så att fler blir kristna. Traditionell definition av ordet väckelse."
Läs mer HÄR.

Samvetsfrihet tillämpas på svenskt sjukhus
- Världen idag - "Nyligen avslutades rättegången där barnmorskan Linda Steen kräver skadestånd av Sörmlands läns landsting för att de nekat henne en tjänst efter att hon meddelat att hon inte vill medverka vid aborter. ”Vi tillämpar inte samvetsfrihet inom svensk vård”, menar svarandesidan. Men en som arbetar med samvetsfrihet på ett svenskt sjukhus är sjuksköterskan Emelie Steen. – Det är möjligt för att jag har en bra chef, konstaterar hon.
   Emelie Steen är narkossjuksköterska på en operationsavdelning på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. På denna avdelning händer det att de utför tidiga, kirurgiska aborter. Sådana vill Emelie Steen inte medverka till, så innan hon började sin tjänst sa hon till sin dåvarande chef att hon önskade slippa arbeta med aborterna.
– Det var väldigt okomplicerat. Jag sa att jag hoppades att det inte skulle vara något problem.
   Chefen tillgodosåg hennes önskan utan protester."
Läs mer HÄR.

”Dödshjälp är ingen modell för framtiden”
- Svenska Dagbladet - "Ett samhälle som aktivt tillåter att medborgare dödas, som alternativ till att erbjuda dem lindring och tröst, det är ett primitivt samhälle. Det skriver Per Ewert, direktor vid Claphaminstitutet, i en replik till Claes Britton.
   Författaren Claes Britton gör i lördagens SvD ett känsloladdat angrepp på svensk lagstiftning som inte tillåter att aktivt döda patienter. Sjukvården har ända sedan läkekonstens fader Hippokrates dagar haft ett fast uppdrag – att ibland bota, ofta lindra, alltid trösta, men ”icke ge någon gift, om man ber mig därom”. Lagstiftare och läkare gör väl i att hålla fast vid de principer som behöver vara bärande för en civiliserad sjukvård också i framtiden."
Läs mer HÄR.

Fra den norske siden:  Steg 3: Overgivelse. Tør jeg ta steget?
- Fra Perleportalen.no - Vi er kommet til den tredje artikkelen i serien om skritt på troens vei. Det første skrittet vi pekte på, var å innse vår maktesløshet og våge å slippe fram lengselen som bor i oss. Det andre skrittet var å snu lengselen i en bestemt retning - mot Gud. Men verken det første eller andre skrittet kan hjelpe oss videre dersom vi ikke også vil overgi oss til Jesus.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar