Dagens Nyheter

30 okt. 2016

Nyhetsflödet söndag den 30 oktober

Varför så inställsamt?
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Igår startade SVT:s nya programserie Jag är muslim. Journalisten Anna Lindman, som gjort många program om tro och livsåskådning genom åren, bland annat Existens och sektserien Den enda sanna vägen, har rest landet runt och intervjuat muslimer som inte annars kommer till tals...
Gårdagskvällens premiäravsnitt följer Lindmans syften. Här är det inte fråga om kritisk granskning, inga tuffa frågor eller dolda kameror. Istället är det inställsamt, intresserat och vänligt. Programmet tuffar på. Det är trevligt. Vi får vi möta systrarna Mesere och Teuta vars livsval ser helt olika ut, trots att båda är muslimer. Fantastiskt.
Systrarnas berättelser är förstås intressanta, men samtidigt är de helt unika. Detta är inte verkligheten för en muslimsk kvinna. Lindman säger att hon och redaktionen inför arbetet med serien intervjuat över hundra muslimer. Många har velat prata om sin tro, men få har velat ställa upp framför kameran eftersom de är rädda för repressalier." 

Läs mer HÄR.

Inte självklart att välkomna påve Franciskus teologi
- Världen idag - ”Jag tycker mig se en intention från Guds sida att skapa ett trons folkmedvetande som har sin grund i den helige Andes gemenskap och inte i en kyrklig institution”, skriver en av den svenska frikyrkorörelsens stora, pastor em, Sven Nilsson i Örebro. Han hänvisar till debatten kring påve Franciskus Sverigebesök nästa vecka, och till flera svenska kyrkoledares reservationslösa välkomnande av påven"

Läs mer HÄR.

 Är reformationen över?
- Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "Att katoliker och protestanter står tillsammans i så många frågor som möjligt är viktigt. Men samtidigt finns det avgörande frågor där vi som evangeliskt troende kristna inte kan stå tillsammans då den katolska kyrkan inte delar samma trosinnehåll. Det skriver Stefan Gustavsson i samband med releasen av ett nytt dokument om evangelisk tro i relation till katolicismen."

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar